"SB" U NOGOMETNOM SAVEZU BiH, NOVI SELEKTOR SERGEJ BARBAREZ: "Dolazim sa velikom željom i ponosom" (FOTO)

Istakao je da ne planira praviti velike promjene pri objavljivanju svakog spiska.

  • Sport

  • 19. Apr. 2024  19. Apr. 2024

  • 1

U prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održana je press-konferencija na kojoj je kao novi selektor Zmajeva predstavljen Sergej Barbarez.

Novinarima se obratio novi selektor sa prvim riječima na novoj poziciji.

"Sigurno velika stvar za mene. Nadam se da će biti i za Savez, ali i za reprezentaciju. Dolazim sa velikom željom i ponosom. Bilo bi nekorektno komentarisati prošlost. Držimo se onoga što imamo kao viziju. Slijedit ćemo naš put. Budite uvjereni da će to biti 100% korektno. Stariji koji me znaju, znaju kako to ide", kazao je Barbarez.

"Na prvoj konferenciji neću ići u detalje. Sigurno imamo viziju, koja će se malo razlikovati od dosadašnjih. Imamo potrebu da neke stvari malo promijenimo, uljepšamo sa nekim novim pogledama. Za to je stvorena ta ekipa oko nas. Ja nisam nikad imao problem raditi sa ljudima koji su pametniji i iskusniji od mene. Idemo samo kao tim", nastavio je.

Govorio je o planovima za stručni štab.

"Sami znate da se reprezentativni fudbal razlikuje od klupskog. Vjerujte da će biti ekipa koju ćete svi podržati, imena koja svi znate. Nešto se već špekuliše, ali smo u finalnim razgovorima. Bit će to lijepo. Nije jednostavno sada argumentovati neke stvari, ne želim ulaziti u dubinu. Ekipa će biti broj jedan. Nisam bio samo kapiten na terenu, nego i u privatnom životu. Dosta stvari se složi. Ako između sebe imamo dobar respekt, to će funkcionisati, prenosi Sport1.

Ovih osam utakmica u ovoj godini su bile ogroman faktor da prihvatim izazov. Karakterno sam takav. Želim imati najveće izazove, igrati sa najboljim. Da nam to bude neka vodilja, da ti momci imaju iskustvo na najvećem nivou. Najvažnije je mjeriti se sa najboljim i najvećim. Nadam se da ćemo opravdati velika očekivanja. To je u našim igračkim danima uvijek bilo tu. Uvijek smo bili ponosni na to što smo radili, ali i sada ćemo biti", kazao je Barbarez.

Istakao je da ne planira praviti velike promjene pri objavljivanju svakog spiska.

"Kada sam ušao kod svog frizera, on dolazi i pita me "Da li se vraćamo na tribine?". Ta rečenica mi je dala dodatnu motivaciju. Mi već imamo plan obići deset država u pet dana. Nikad nikoga nećemo otpisati. Bit ćemo u kontaktu sa svima i sa svima ćemo razgovarati, da napravimo taj kult. Uvijek se priča o nekom podmlađivanju. Mi smo uvijek u smjeni generacija, ali imat ćemo u vidu krajnji cilj, to Evropsko prvenstvo. Naravno da će oni biti dio te priče, nećemo imati volje da mijenjamo svako okupljanje po pet igrača. Imamo ogromnu želju i volju da radimo. Po tome nam sudite. Znate nas, bit će sve ok", kazao je novi selektor Zmajeva.

"Imao sam potpunu slobodu biranja svojih saradnika. S te strane moram dati kompliment Savezu. Nisu se miješali niti sekunde. Zasukat ćemo rukave i boriti se. Nekih promjena će biti sigurno. Taj tim, ti momci, tačnije ljudi - bit će to fina priča", rekao je.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...