IRANSKI ŠEF DIPLOMATIJE: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu ili žrtve u Isfahanu"

U intervjuu za državnu televiziju, stanovnik Isfahana opisao je eksplozije koje su se dogodile rano ujutro kao “ništa više od petardi”.

  • Svijet

  • 19. Apr. 2024  

  • 0

Iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdollahian rekao je da dronovi za koje izvori kažu da je Izrael ispalio na grad Isfahan u petak nisu prouzročili štetu ili žrtve, prenosi Hina.

Iranski šef diplomatije kazao je ovo u komentarima koje je uputio predstavnicima muslimanskih zemalja u New Yorku koje su prenijeli iranski mediji.

“Pristalice cionističkih medija u očajničkom nastojanju pokušale su iznjedriti pobjedu iz svoga poraza, dok srušeni mini-dronovi nisu prouzročili nikakvu štetu ili žrtve”, rekao je Amirabdolahian, prenosi Reuters.

Bez komentara iz Izraela

Teheran je dao naslutiti da nema planove odmazde.

Izraelska vojska i ministarstvo vanjskih poslova nisu željeli komentirati napad i visoki izraelski političari još nisu ništa javno komentirali, osim ministra za sigurnost Itamara Ben-Gvira koji je na platformi X objavio samo jednu riječ: “Slabašno!”.

U intervjuu za državnu televiziju, stanovnik Isfahana opisao je eksplozije koje su se dogodile rano ujutro kao “ništa više od petardi”.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...