APEL CRNOGORSKIM VLASTIMA DA SE PRIDRUŽE KOSPONZORSTVU REZOLUCIJE O SREBRENICI: "Nebitno je što vi mislite o tome, radi se o CG!"

"To je njihova obaveza prema istini, prema istoriji i prema svim građanima Crne Gore", napisao je nedavno Vlahović na društvenoj mreži X. 

  • Regija

  • 20. Apr. 2024  

  • 0

Predsjednik Helsinškog odbora Crne Gore i bivši šef crnogorske diplomatije Miodrag Vlahović pozvao je još jednom vlasti svoje zemlje da donesu odluku o kosponzorstvu Rezolucije o Srebrenici koja bi se 2. maja trebala naći na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. 

"Na stranu sve vaše gluposti i sramote na drugim poljima - ovo je suviše ozbiljno pitanje da biste izbjegavali odgovor, pa makar intimno bili protiv. Nebitno je što vi mislite o tome, radi se o CG", poručio je Vlahović. 

Podsjećamo, Vlahović je i ranije ovaj apel upućivao vlastima Crne Gore. 

"Očekujemo od aktuelnih crnogorskih vlasti da javno, jasno i nedvosmisleno iskažu podršku UN Rezoluciji o genocidu u Srebrenici. To je njihova obaveza prema istini, prema istoriji i prema svim građanima Crne Gore", napisao je nedavno Vlahović na društvenoj mreži X. 

  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...