ROŽMAN NAJAVIO GOSTOVANJE KOD ZRINJSKOG: "Vjerujem u svoju ekipu, možemo pružiti dobru partiju"

Trener Sarajeva najavio je gostovanje svog tima kod aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

  • Sport

  • 23. Apr. 2024  

  • 0

Trener Sarajeva Simon Rožman najavio je gostovanje svog tima kod Zrinjskog u susretu 28. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Trener Bordo tima svjestan je da njegovu ekipu čeka težak meč, ali smatra da ekipa jedva čeka derbije.

"Ako gledamo samo statistički, ekipa Zrinjskog je najbolji domaćin lige. Znamo historijski koliko je teško tamo igrati. Mi imamo neki svoj put, neku svoju želju, neku svoju energiju. Mislim da ove teške utakmice igrači najviše vole, jer tu ima najviše sadržaja, najviše logike i u biti sretni smo da možemo u međusobnom duelu vidjeti gdje smo i šta smo. Mislim da smo sve ove derbije sada odigrali na dobrom nivou i takva su mi očekivanja i za dalje. Jako respektujemo Zrinjski, znamo šta njihova ekipa radi, ali uvijek gledamo sebe, šta još moramo ispraviti da bismo na kraju bili nagrađeni još boljim rezultatom. U pozitivnoj smo seriji, atmosfera je dobra, igrači najviše vole igrati ovakve utakmice i sada imamo sve na sebi da dođemo do toga", kazao je Rožman, dodavši:

"Kao uvijek, igrat će oni igrači za koje mi mislimo da su najspremniji i da mogu najbolje odgovoriti zadacima. Sigurno će i ostali sa klupe biti jako bitni, ovisi od toga kako će utakmica ići. Imamo plan A i rezervni plan ako stvari ne budu išle onako kako treba. Sigurno ćemo neke sitnice još dotjerati da budemo još bolje spremni nego na posljednjoj utakmici. Bitno mi je da idemo hrabro, živo i energično. Imamo puni respekt prema njima, ali s druge strane, imamo neku svoju računicu. Vjerujem u svoju ekipu i vjerujem da možemo pružiti dobru partiju".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...