NIJE SE MOGAO SUZDRŽATI: Trener Sarajeva riskira novu kaznu od Nogometnog saveza BiH –„Bio je čist penal…“

Domaći nogometaši su do prednosti od 3:0 došli već u 21. minuti.

  • Sport

  • 25. Apr. 2024  

  • 0

U posljednjem susretu 28. kola WWin lige BiH Zrinjski je u Mostaru pobijedio Sarajevo rezultatom 4:3.

Domaći nogometaši su do prednosti od 3:0 došli već u 21. minuti.

Gostujuću mrežu načeo je Silvio Ilinković u 9. minuti, u 14. na 2:0 povisio je Mario Ćuže, a u 21. ponovno je strijelac bio Ilinković.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Hamza Čataković smanjio je na 3:1.

U nastavku Sarajevo je u 56. minuti preko Renana Olivere smanjilo na 3:2, a dvije minute kasnije Nemanja Bilbija pogodio je za 4:2.

Za konačnih 4:3 u 86. minuti strijelac je bio Nemanja Anđušić. No, u sudačkoj nadoknadi je bila diskutabilna odluka kada nije dosuđen penal za ekipu koju vodi Slovenac Simon Rožman.

Trener Sarajeva bio je razočaran načinom na koji se utakmica razvijala. Smatra da je njegov tim trebao i dobiti penal u finišu meča.

"Teško je naći riječi, imamo tri zicera, a oni daju tri gola. Ovo je bio čist penal na kraju. Loš ulazak u utakmicu, nismo iskoristitili svoje šanse", rekao je Rožman nakon utakmice.

"Krenuli smo sa 3-4 zicera, a bilo je 3:0 za njih. Baš zanimljivo. Nismo se predali, vratili smo se. Bili smo na 3:2 u nekom dobrom momentumu, imali inicijativu zadnjih 10-15 mintua kod 4:3. Žao mi je zbog momaka. Imali smo jedan dobar i pozitivan niz i šteta da danas nismo uzeli barem bod", rekao je Rožman na press konferenciji, dodavši:

"Početak je bio užasan. Ne razumijem, tri čak možda i ne tako opasne prilike i dali su nam tri gola. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje. Loš ulazak nas je koštao današnjih bodova".

Na pitanje da li smatra da neki klubovi imaju sudijske protekcije ili je to samo teorija zavjere protiv Sarajeva, Rožman odgovara:

"Znate da imam uslovnu kaznu i svaki moj odgovor na vaše pitanje bi bio problematičan. Svi ljudi koji prate... Slika ponekad kaže više nego riječi. Htio bih da mi, treneri i igrači, pričamo na terenu, a sve druge stvari...", dodao je Rožman.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...