PLAY OFF NBA LIGE: Novi poraz Nurkićevog „Phoenixa“, Dončić vodio „Dallas“ do pobjede protiv „Clippersa“

Naredne dvije utakmice igraju se u Phoenixu.

  • Sport

  • 24. Apr. 2024  

  • 0

Košarkaši „Phoenix Sunsa“ poraženi su i u drugoj utakmici Play offa od „Minnesota Timberwolvesa“ sa 105-93. Jusuf Nurkić  ubacio je 10 poena i imao 14 skokova u utakmici u kojoj njegov tim nije imao igrača koji se izdvajao svojim učinkom. Najefikasniji je bio Devin Booker sa 20 poena uz katastrofalan šut za 3 poena, 1-6. Ništa precizniji nije bio ni Kevin Durant koji utakmicu završio sa za njega slabih 16 poena.

Na svom nivou nije bio ni najbolji igrač domaćeg tima Anthony Edwards sa 15 poena, ali je odličnu partiju odigrao Jaden McDaniels koji je bio najefikasniji sa 25 ubačenih poena.

Naredne dvije utakmice igraju se u Phoenixu.

Luka Dončić predvodio je „Dallas Mawericse“ do gostujuće pobjede nad „Los Angeles Clippersima“ 96-93. Slovenac je proveo 46 minuta na parketu tokom kojih je imao i 9 asistencija i 6 skokova. Izvrsnu podršku je imao u Kyrie Irvingu koji je postigao 23 poena.

Paul George i James Harden ubacili su po 22 poena za vrlo loše i neprecizne „Clipperse“, dok je Ivica Zubac uz 13 poena imao i 12 skokova.

Rezultat u seriji je 1-1.

Gostujuću pobjedu 125-108 ostvarili su i „Indiana Pacersi“ protiv  „Milwaukee Bucksa“. Sjajan kod pobjednika bio je Pascal Siakam sa 37 poena i 11 skokova, dok je kod „Bucksa“, za koje ponovo nije nastupio, povrijeđeni Gianis Antetokoumpo, najbolji bio Demian Lillard sa 34 poena.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...