PLAY OFF NBA LIGE: Sjajni Embiid sa 50 poena uništio „Knickse“; „Nuggetsi“ na korak do izbacivanja „Lakersa“

„Philadelphia“ je smanjila rezultat u seriji na 2-1.

  • Sport

  • 26. Apr. 2024  26. Apr. 2024

  • 0

Joel Embiid bio je junak noćas odigranih utakmica doigravanja NBA Lige. Prošlogodišnji MVP ubacio je 50 poena u pobjedi svojih „Philadelphia 76ers“ protiv „New York Knicksa“ 124-115. Uz sjajan procenat šuta iz igre, Embid je ubacio i 19 od 21 slobodnih bacanja. Kod gostujućih „Knicksa“ najefikasniji je bio Jalen Brunson sa 39 poena. Bojan Bogdanović je ubacio skromnih 5 poena.

„Philadelphia“ je smanjila rezultat u seriji na 2-1.

Šokantno visoko poraz doživjeli su „Clevlend Cavaliersi“ na gostovanju kod „Orlando Magica“. Bilo je 121-183, čime su domaćini smanjili rezultat u seriji na 2-1. „Orlando“ je predvodio Paolo Banchero sa 31 poenom.

„Denver Nuggetsi“ su u gostima bili bolji od „Los Angeles Lakersa“ 112-105 i poveli 3-0 u seriji. Bila je ovo najbolja dosadašnja play off utakmica „Nuggetsa“ kod kojih su čak četiri igrača imala više od 20 poena. Najbolji igrač utakmice bio je Aaron Gordon sa 29 poena i 15 skokova, Nikola Jokić je ubacio 24, dodao i 15 skokova i 8 asistencija.

Anthony Davis sa 33 poena i 15 skokova i LeBron James koji je ubacio  26 poena bili su najbolji kod „Lakersa“ koji se nalaze korak do konačnog poraza.

(SB)  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...