BJELORUSKI DIKTATOR ALEKSANDAR LUKAŠENKO: "Naša je stvar s Putinom kako koristiti nuklearno oružje…“

Ovaj put bilo je i seksističkih izjava.

  • Evropa

  • 25. Apr. 2024  

  • 1

Bjeloruski diktator Aleksandar Lukašenko je, odgovarajući na pitanje je li mehanizam upotrebe nuklearnog oružja propisan u novoj Vojnoj doktrini, rekao: "Mehanizam nije propisan, to je naša stvar s Putinom.

Štoviše, ne samo o taktičkom oružju, nego i o konvencionalnom oružju, savjetujemo se kako, kada i gdje ga koristiti, dakle, gdje je potrebno, propisano je.

Nova Vojna doktrina i Koncept nacionalne sigurnosti trebali bi biti usvojeni u četvrtak na Svebjeloruskom narodnom saboru (novo najviše predstavničko tijelo u republici).

Lukašenko je izabran za njenog predsjednika. Kazao je i da će ići na izbore "ako ljudi odluče da treba ići" i dodao da će s vlasti otići tek "kada bude osoba koja neće izdati".

Ovaj put bilo je i seksističkih izjava. Diktator Lukašenko je rekao da je mjesto šefa države isključivo "muško, jer su obaveze vrhovnog zapovjednika (i posao općenito) teške".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...