KONAKOVIĆ NAJAVIO KONFERENCIJU ZA MEDIJE: "Ponosan sam jer je NIP najveći problem i meta pravosudno-medijsko-policijske mafije"

Naime, na jučerašnjem ročištu u predmetu "Black Tie 2" tužitelji su govorili i o Sky prepisci u kojoj se spominju transakcije novca, ali i moguće osnivanje nove političke stranke te kontakti sa članovima stranke Narod i pravda (NiP).

  • Vijesti

  • 25. Apr. 2024  25. Apr. 2024

  • 9

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković, inače ministar vanjskih poslova BiH, najavio je za danas održavanje konferencije za medije na kojoj će se, kako je naveo na društvenim mrežama, oglasiti o velikoj akciji "Black tie 2" o kojoj se prethodnih dana mnogo govori, a u kojoj je bio uhapšen i njegov prijatelj i kum Gordan Memija.

"20 osoba uhapšenih u 'spektakularnoj' akciji pušteno je na slobodu.

Kao što sam ranije govorio, BiH ima pravosudno-medijsko-policijsku mafiju.

Danas ćemo o njima govoriti detaljno.

Tokom dana biće održana press konferencija, a o terminu ćemo na vrijeme obavijestiti javnost.

Jer za pravdu je uvijek pravo vrijeme.

Posebno sam ponosan jer je baš @narodipravda njihov najveći problem i njihova prva meta!", napisao je Konaković na društvenim mrežama nakon što su mediji objavili informacije sa ročišta.

Naime, na jučerašnjem ročištu u predmetu "Black Tie 2" tužitelji su govorili i o Sky prepisci u kojoj se spominju transakcije novca, ali i moguće osnivanje nove političke stranke te kontakti sa članovima stranke Narod i pravda (NiP).

Podsjetimo, Sud BiH odredio je pritvor Adnanu Smajloviću Pepiju, Sančezu Jukiću i Aidi Halać koji su prije dva dana uhapšeni u okviru akcije Black Tie 2.

Mjere zabrane određene su direktoru Bolnice Zenica Tariku Zuloviću, biznismenu Gordanu Memiji, te Harisu Behramu, Mirsadu Skopaku, Marku Šemšiću, Elmiru Sariću i Smailu Šikalu. Za ovih deset osoba Sud BiH je utvrdio da postoji osnovana sumnja da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima pranje novca, te da su sarađivali sa narko kartelom Edina Gačanina.

Istovremeno, za preostalih osam Sud BiH je utvrdio da ne postoji ni osovana sumnja da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, pa su tako v.d. direktora FUP-a Vahidin Munjić, šef Specijalne policije Mustafa Selmanović, specijalci Emir Druškić, Adin Čatić, Senad Kadić, službenik OSA-e Edin Kačar, te Sedad Preljević i Davor Curlč pušteni na slobodu.

Sud je utvrdio da ne postoji dovoljan stepen osnovane sumnje da ovih osam osoba počinilo krivično djelo da bi im se izrekla mjera pritvora ili mjere zabrane.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...