SUD POTVRDIO OPTUŽNICU: Anel Durmo osumnjičen da je preuzimao dnevni pazar firme

Durmo je u tom kontekstu optužen da je pazar u iznosu od 56.015,70 KM uzeo sebi te pričinio štetu privrednom društvu "Gastroo".

  • Hronika

  • 25. Apr. 2024  

  • 0

Kantonalni sud u Sarajevu (KSS) potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Anela Durme zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optuženi se tereti da je od jula 2022. do oktobra iste godine, u svojstvu direktora privrednog društva "Gastroo" i ovlašten za zastupanje podružnice istog društva "Taylor's Pub", dnevni pazar lično preuzimao iz kase podružnice i djelimično polagao na transakcijski račun privrednog društva "Gastroo".

Durmo je u tom kontekstu optužen da je pazar u iznosu od 56.015,70 KM uzeo sebi te pričinio štetu privrednom društvu "Gastroo".

Postupajuća tužiteljica u ovom predmetu je za glavni pretres predložila Sudu saslušanje šest svjedoka, vještaka ekonomske struke i izvođenje oko 200 materijalnih dokaza, objavljeno je na službenoj stranici Tužilaštva KS.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...