SVEČANO U SUSJEDSTVU: Svih šest Rafalea sletjelo u Zagreb, Milanović se popeo na jedan (FOTO+VIDEO)

Rafalei su krenuli iz Francuske oko 11 sati, a oko 12:30 počeli stizati u Zagreb. U Hrvatsku su ušli na području sjevernog Jadrana oko podneva. Pilot se javio iz kokpita i poručio da je hrvatsko nebo sada sigurnije.

  • Regija

  • 25. Apr. 2024  

  • 2

Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale stiglo je u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjeg ugovorenog aviona očekuje se početkom sljedeće godine.

Rafalei su krenuli iz Francuske oko 11 sati, a oko 12:30 počeli stizati u Zagreb. U Hrvatsku su ušli na području sjevernog Jadrana oko podneva. Pilot se javio iz kokpita i poručio da je hrvatsko nebo sada sigurnije.



  Nakon što je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović odradio slikanje, još malo pogledao Rafale s boka pa krenuo natrag, iza njegovih leđa našli su se premijer te zemlje Andrej Plenković i njegova svita, koji su baš završili s razgledavanjem Rafalea.    alt  

Predsjednik Milanović popeo se na jedan od Rafalea i nekoliko sekundi ga proučavao.

alt     HDZ je objavio video pilota snimljen netom nakon ulaska u hrvatski zračni prostor.

"Povijesni trenutak. Hrvatski piloti pozdravili naciju", napisali su HDZ-ovci na Facebooku.

Sletjelo je svih šest Rafaelea na Pleso. Pozdravili su ih članovi hrvatskog državnog vrha, uključujući predsjednika Zorana Milanovića, premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Oglasio se i MORH. Napisali su kako je ovo historijskii trenutak za Hrvatsku, Hrvatsku vojsku i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

(Index.hr)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...