ZASTOJI, KOLONE, GUŽVE: Na ovim graničnim prijelazima čeka se satima, ali ni to nije sve...

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

  • Hronika

  • 27. Apr. 2024  

  • 0

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Upozoravamo na moguće odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Na magistralnom putu Tarčin-Konjic, zbog radova na sanaciji klizišta saobraćaj je regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila. Također na ovoj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Na magistralnom putu Jablanica-Potoci, zbog sanacionih radova u mjestu Donja Jablanica od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Pelagićevo-Srebrenik (tunel Ormanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca) i na sjevernom ulazu u Mostar. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, poručuju iz BIHAMK-a.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na graničnim prelazima: Bosanski Brod, Kostajnica, Gradina i Velika Kladuša na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...