DR. MILAN BLAGOJEVIĆ PORTRETIRAO DODIKA: "Prvo napravi problem, a onda sebe proglašava za spasioca!"

"I onda se u svemu tome Dodik javlja kao tobožnji spasilac Republike Srpske, iako je stvarnost sasvim drugačija od toga", piše, pored ostalog, u autorskom tekstu Milana Blagojevića.

  • Politika

  • 27. Apr. 2024  

  • 0

Dr. Milan Blagojević, pravni ekspert iz Banja Luke i bivši pravni savjetnik Željke Cvijanović objavio je autorski tekst u kojem dokazuje kako se u RS-u sve odvija isključivo po volji lidera SNSD-a Milorada Dodika. 

"Kada se uz samo malo truda analizira ono što je Milorad Dodik kao, nažalost, apsolutni gospodar Republike Srpske učinio u proteklih godinu dana, nijednom objektivnom posmatraču ne može promaći jedna činjenica. Ona se ogleda u tome da Dodik napravi problem, a onda sebe prikazuje kao navodnog spasioca", piše Blagojević a zatim navodi primjer kojem je svjedočio:

"U to vrijeme bio sam pravni savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH, Željke Cvijanović, pa sam, nakon što sam dan prije usvajanja tog zakona prisustvovao sastanku Dodika sa Cvijanovićevom, Stevandićem i Viškovićem, imao priliku da se neposredno uvjerim koliko se, u stvarnosti, sve radi po Dodikovoj i samo Dodikovoj volji. Naime, Dodik je na tom sastanku rekao da Narodna skupština donese taj zakon i niko od prisutnih nije mu nijednog trenutka oponirao.

Vidjevši tom prilikom tekst tog zakona odmah mi je bilo jasno da je to zakon koji je suprotan Ustavu BiH, jer taj ustav ne dozvoljava donošenje takvog zakona. Zato sam, pošto su o tome ćutali svi ostali prisutni, rekao da je taj zakon neustavan i da ga ne treba donositi, ali niko od prisutnih ne htjede to da podrži.

Naredni dan Narodna skupština, njena većina, je bespogovorno usvojila zakon i time je napravljen, blago rečeno, problem ustavne krize kojem svjedočimo i od čijih negativnih posljedica strahujemo sve do danas.

I onda se u svemu tome Dodik javlja kao tobožnji spasilac Republike Srpske, iako je stvarnost sasvim drugačija od toga", piše, pored ostalog, u autorskom tekstu Milana Blagojevića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...