BENJAMINA KARIĆ STIGLA U PARIZ: Na samitu gradonačelnika evropskih gradova govorila o...

Gradonačelnica Pariza Anna Hidalgo je pozvala

  • Politika

  • 04. Maj 2024  

  • 1

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić predstavljala je Grad Sarajevo na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu na poziv gradonačelnice Anne Hidalgo.

S kolegama iz Pariza, Istanbula, Atine, Tirane, Zagreba, Kijeva, Kopenhagena, razgovarala sam o osnaživanju demokratskih vrijednosti, kao i o energetskim i klimatskim izazovima s kojima se sve više suočavamo”, kazala je Karić.

Istakla je da je čini ponosnom što se Sarajevo potvrđuje kao aktivni sudionik globalnih akcija i vizija u promovisanju inovativnih i održivih gradova.

“Izvrsno domaćinstvo i organizacija istinskog prijatelja, liderke, sjajne Anne Hidalgo”, riječi su gradonačelnice Benjamine Karić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...