"POZIVAM VAS DA PODRŽITE REZOLUCIJU": Benjamina Karić poslala pismo svim prijateljskim gradovima Sarajeva

"Zajedno možemo osigurati da se glasovi žrtava čuju i da pravda ponovo pobijedi zlo", kazala je gradonačelnica.

  • Vijesti

  • 24. Apr. 2024  

  • 0

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je saopćila da je u ime Grada Sarajeva poslala pismo u kojem je pozvala svih 49 pobratimskih i partnerskih gradova da podrže Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici.

"Uvaženim kolegama gradonačelnicima, svima nama koji bezrezervno tragamo za istinom, pravdom i mirom, ovo je moralna, ljudska i profesionalna odgovornost. Solidarnost naših prijatelja širom regije, Evrope i svijeta, bila je svjetionik nade u najmračnijim trenucima u historiji Sarajeva. Potrebna nam je ponovo", poručila je gradonačelnica.

Benjamina Karić je istakla da Rezolucija o genocidu u Srebrenici svjedoči našoj zajedničkoj predanosti istini, pravdi i sjećanju.

"O ovoj će se Rezoluciji raspravljati na sljedećoj Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda u maju mjesecu. Kao ponosna Sarajka, Bosanka, gradonačelnica glavnog grada Bosne i Hercegovine, pozivam vas da podržite Rezoluciju! Zajedno možemo osigurati da se glasovi žrtava čuju i da pravda ponovo pobijedi zlo", kazala je gradonačelnica.

Poziv za naših 49 prijateljskih i pobratimskih gradova da podrže Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici! Uvaženim...

Objavljuje Benjamina Karić rođ. LondrcSrijeda, 24. travnja 2024.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...