SEKUNDE DO KATASTROFE: Vozač za vrijeme vožnje dobio srčani udar, pogledajte šta ga je spasilo…

-U trenutku krajnje potrebe, u dva sata ujutro, bio sam jako dehidriran, otkrio je vozač.

  • Auto

  • 08. Maj 2024  

  • 0

Tesla je postao jedan od vodećih igrača u automobilskom sektoru. Jedan od razloga zašto su Teslini automobili tako uspješni na tržištu su brojni sistemi koje se uključuju, a najpoznatiji je takozvani Autopilot. Upravo je ova funkcija spasila život vozaču, koji je doživio srčani udar dok je vozio svoj Model Y, barem tako objašnjava vozač na X-u.

– Tesla je 1. aprila otključao funkciju samostalne vožnje za sva vozila u Sjedinjenim Državama. U trenutku krajnje potrebe, u dva sata ujutro, bio sam jako dehidriran i s razinom glukoze u krvi od 670 zbog curenja u mojoj inzulinskoj pumpi. Bez vremena za gubljenje, programirao sam autonomni sistem vožnje… I rezultati su me ostavili u čudu.

Bez moje intervencije, automobil je vozio gotovo 21 kilometar do hitne pomoći. Unatoč tome što sam preživio blagi srčani udar, napustio sam bolnicu bez ikakvih ograničenja – nastavio je vozač, koji je iz prve ruke, kaže, iskusio brzu i učinkovitu reakciju automobila.

– Kao vlasnik luksuznih vozila, uključujući Porsche, Mercedes, BMW, Acura i Cadillac, mogu sa sigurnošću reći da je Tesla vrhunac automobilske inovacije danas – odlučno je napisao u objavi koja već ima 26 miliona pregleda na X-u.

– Njegove sposobnosti spašavanja života u kritičnim trenucima naglašavaju njegovu superiornost – izjavljuje Amerikanac te dodaje:

– Skok između tradicionalnih vozila i Teslinih autonomnih vozila je poput prelaska s osnovnog telefona na pametni telefon – završio je ovu šokantnu priču u objavi s četiri fotografije, uključujući dvije Y modela koje su mu spasile život. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...