PROCURILI DETALJI STRAVIČNOG UBISTVA U KRAJINI: Belkisa nožem ubila vlastitog muža, pa prijavila policiji da je zlostavlja...

Za Belkisu Midžić (62) iz Bihaća je nakon ispitivanja u Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona predložen pritvor zbog sumnje da je nožem ubila supruga Hrustu Midžića (71) u naselju Midžića mahala, saznaje “Glas Srpske”

  • Hronika

  • 04. Mar. 2020  

  • 0

- Tužilac je ispitao osumnjičenu te je zbog osnovane sumnje da je počinila zločin Kantonalnom sudu u Bihaću predložio određivanje pritvora - rekli su u Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Kako su kazali u tužilaštvu, ubistvo se desilo u nedjelju oko 21.30, a nakon što je policija pronašla beživotno tijelo H. M., uhapšena je supruga ubijenog. Prema nezvaničnim informacijama, za nesretnog starca koban je bio jedan ubod nožem u grudi.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova USK kazali su da je B. M. policiji u nedjelju u 21.40 prijavila da je suprug fizički zlostavlja te da je zbog toga morala da izađe iz kuće.

- Patrola je nakon deset minuta stigla na adresu gdje su supružnici stanovali i u kući pronašla beživotno tijelo muškarca - kazali su u MUP-u USK i dodali da je ženi ljekar konstatovao lakše tjelesne povrede.

Belkisa je negirala da je ubila Hrustu. Kazala je da je poslije svađe sa mužem otišla iz kuće kod komšija kako bi pozvala policiju. Kada se vratila, zatekla je supruga mrtvog, a patrolu MUP-a koja je došla po prijavi sačekala je ispred kuće. Nakon uviđaja, kako su kazali u policiji, utvrđeno je da je riječ o ubistvu.

Prema nezvaničnim informacijama, supružnici su imali problema u braku, a navodno je M. H. volio da popije čašicu više.

- Često se iz kuće čula galama, a nerijetko je dolazilo i do fizičkog obračuna između njih dvoje. Čak je policija intervenisala nekoliko puta - kazao je jedan mještanin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...