STRAVIČAN ZLOČIN KOD ZADRA: Poljak na cesti ostavio svoju ženu, a nakon tri dana...

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 70-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske, dok je kaznena prijava zbog ‘Napuštanje nemoćne osobe‘ dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu.

  • Hronika

  • Prije 17h  

  • 0

Zadarska policija je privela 70-godišnjeg poljskog državljanina koji je na benkovačkom području bez pomoći ostavio 69-godišnju poljsku državljanku u prilikama koje su opasne za njezin život, žena je tamo i umrla, a osumnjičeno je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, saopćeno je.

Tijelo žene pronađeno je u utorak, 17. septembra oko 16 sati na području mjesta Medviđe, tokom pokrenute potrage za nestalom osobom, izvijestila je u srijedu Policijska uprava zadarska.

Na mjestu događaja proveden je uviđaj, tijelo je pregledala mrtvozornica te nisu pronađeni elementi nasilja, a naložena je obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, dodaje se.

Nadalje, utvrđeno je kako je riječ o 69-godišnjoj poljskoj državljanki, za koju je policiji prijavljen nestanak 14. septembra.

"Policija je zbog sumnje u kazneno djelo opisano u članku 124. KZ provela kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjim poljskim državljaninom. Njega se sumnjiči da je u petak, 13. rujna, u ranojutarnjim satima na benkovačkom području bez pomoći ostavio 69-godišnjakinju u prilikama koje su opasne za njezin život i zdravlje", navodi se u saopćenju.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 70-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske, dok je kaznena prijava zbog ‘Napuštanje nemoćne osobe‘ dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...