HOĆE LI BEVANDA ODSTUPITI: Nakon nereda u Mostaru, SDA zatražila...

Klub zastupnika SDA u Skupštini HNK najoštrije je osudio divljanje organizovane grupe i napad na privatnu imovinu i građane koji se dogodio u naselju Donja Mahala u Mostaru u noći 24. aprila 2021. godine, za vrijeme policijskog sata.

  • Mini market

  • 26. Apr. 2021  26. Apr. 2021

  • 1

“Ovo nije prvi put da se provodi teror nad građanima u Mostaru koji se dovodi u vezu s navijačkom grupom ‘Ultras’. Očekujemo konkretne mjere i sankcije protiv ove organizovane skupine napadača, koje ni zabrana kretanja za vrijeme policijskog sata nije spriječila u vandalskom ponašanju ugrožavanja ljudskih života, izazivanju opće opasnosti i napadu na privatnu i javnu imovinu. Zbog niza evidentnih propusta u zadnje vrijeme u radu MUP-a HNK, a posebno što se ovakve aktivnosti navijačke grupe stalno ponavljaju, tražimo ostavku ministra Slađana Bevande”, naveli su zastupnici Kluba SDA u Skupštini HNK.

Zatražili su od Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da utvrdi propuste u radu Policijske uprave Mostar, čiji policijski službenici nisu smjeli dozvoliti kretanje ovakve organizovane grupe u vremenu u kojem je, po naredbama, zabrenjeno kretanje.

“Također, pozivamo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona da se uključi u procesuiranje ove organizovane kriminalne grupe”, naveli su.

Deset osoba je uhapšeno nakon nereda koji su seu subotu nešto prije ponoći dogodili u Mostaru između dvije veće grupe osoba, a jedna je zbog težih tjelesnih povreda prebačena u SKB Mostar.

U tučnjavi su korišteni razni predmeti, palice, komadi drveta te pirotehnika.

Brzom intervencijom službenika PU Mostar javni red i mir je stavljen pod nadzor.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...