NOVI ŽIVOT POSLIJE KCUS-a: "SB" otkriva detalje - Sebija Izetbegović u pregovorima za novi poslovni angažman

Sebija Izetbegović je u novembru prošle godine smijenjena sa funkcije generalne direktorice KCUS-a nakon što je na tom mjestu provela skoro punih osam godina

  • Mini market

  • 26. Sep. 2024  

  • 5

Bivša generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović dobila je novu poslovnu ponudu.

Kako saznaje Slobodna Bosna, Izetbegović je u pregovorima za angažman na jednoj privatnoj sarajevskoj poliklinici čija je osnovna djelatnost vantjelesna oplodnja. Vlasnici klinike ponudili su joj poziciju medicinske direktorice, što će ona najvjerovatnije prihvatiti, te bi narednih dana sve trebalo biti i ozvaničeno.

Podsjećamo, Sebija Izetbegović je u novembru prošle godine smijenjena sa funkcije generalne direktorice KCUS-a nakon što je na tom mjestu provela skoro punih osam godina. Nedugo zatim dala je otkaz na Kliničkom centru, gdje je provela najveći dio svog radnog vijeka, i zvanično se penzionisala.

Tokom svog mandata na čelu KCUS-a odlukom Senata Univerziteta u Sarajevu oduzeta su joj akademska zvanja i time je ostala i bez mjesta profesorice na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Izetbegović je nakon toga pokrenula tužbu pred Općinskim sudom u Sarajevu tvrdeći da je bila žrtva političkog progona i sa zahtjevom da se poništi odluka o oduzimanju titule magistra medicinskih znanosti. Ovog mjeseca na Općinskom sudu je održano pripremno ročište po tužbi Izetbegović, a nastavak je planiran 13. novembra.

U međuvremenu, nakon nje su na čelo KCUS-a kao vršioci dužnosti generalnog direktora imenovani dr. Alen Pilav i prof. dr. Hajrija Maksić. Na konkursu koji je krajem prošle godine raspisan za direktora KCUS-a prvorangirani je bio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, ali federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac odbio je dati saglasnost za njegovo imenovanje zbog, kako je naveo, nepotpune dokumentacije koju je Gavrankapetanović priložio na konkursu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...