Regija
VASKRŠNJE JUTRO U BEOGRADU: Studenti i građani na blokadi RTS-a dočekali blagdan, dobili i čestitku iz Novog Pazara (VIDEO)
Prije 25 min0
Ovaj korak nikako nemojte preskočiti. Naime, kada piletinu režete odmah čim je maknete s vatre svi sokovi iscure van i dobit ćete suhi komad mesa. Zato meso treba ostaviti da odstoji desetak minuta kako bi sokovi ostali, a meso i dalje bilo sočno.
Gastro
30. Avg. 2021 30. Avg. 2021
0
Bijelo meso često, pogotovo ako je grillano, zna biti suho.
Ako izbjegavate grillanu piletinu, a posebno bijelo meso jer ono često bude suho, postoji nekoliko trikova da se to ne dogodi.
Kada birate koji ćete komad mesa uzeti, izaberite cijela pileća prsa, koja još uvijek imaju koži te su na kostima. Naime. Kožica nakon pečenja, ne samo da će biti slasna i hrskava nego štiti bijelo meso od isušivanja, posebno na roštilju. Kost, također, djeluje kao izolacija i štiti meso od direktnog plamena na roštilju te je temperatura ravnomjerno raspoređena.
Bitno je kolika je temperatura mesa, idealno je da se kreće oko 165 stupnjeva. Treba zapamtiti da se kuhanje nastavlja i nakon što meso maknete s roštilja pa bi bilo idealno da ga maknete kada temperatura bude oko 160 stupnjeva, a to možete provjetiti kuharskih termometrom. Nakon nekoliko minuta ponovno izmjerite i temperatura bi trebala biti na idealnih 165 stupnjeva. Tako ćete spriječiti presušivanje, prenosi N1.
Ovaj korak nikako nemojte preskočiti. Naime, kada piletinu režete odmah čim je maknete s vatre svi sokovi iscure van i dobit ćete suhi komad mesa. Zato meso treba ostaviti da odstoji desetak minuta kako bi sokovi ostali, a meso i dalje bilo sočno.
Ako sve drugo propadne uvijek možete napraviti umak za piletinu i tako prikriti da ste je malo presušili, piše Bon Appetit.
Regija
VASKRŠNJE JUTRO U BEOGRADU: Studenti i građani na blokadi RTS-a dočekali blagdan, dobili i čestitku iz Novog Pazara (VIDEO)
Prije 25 min0
Mini market
KAKO O(P)STATI: "Mi ne možemo reći da smo dovoljno učinili kao država da bismo našim kompanijama obezbijedili dovoljo dobru..."
Prije 35 min0
Hronika
KRATKO I JAKO PODRHTAVANJE TLA U NAŠEM SUSJEDSTVU: "Dobro je zaljuljalo"; "Probudio me potres"
Prije 49 min0
Politika
KAD SE SAMO POGLEDA ŠTA JE DOSAD URAĐENO: Zaključak je da je BiH skrenula sa evropskog puta u...
Prije 1h0
Gastro
PURA, PALENTA, ŽGANCI: Kako god je zvali, napravite je još ovo jutro sa paradajzom i mladim lukom po...
19. Apr. 20250
Gastro
ZAŠTO BISTE GA KUPOVALI KAD SVOJ MOŽETE NAPRAVITI KOD KUĆE: Začinski puter ukusan je i svestran dodatak...
18. Apr. 20250
Gastro
IDEJA ZA SUPER UKUSNU SALATU: Uz nekoliko sastojaka iz frižidera napravite ovu laganu i hranjivu salatu...
17. Apr. 20250
Gastro
JEDNOSTAVNO NEODOLJIVE: Slatke kuglice sreće koje ćete praviti opet i opet
18. Apr. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.