PRETRESI NA TRI LOKACIJE: Hapšenje u Banjoj Luci, muškarac osumnjičen za hakiranje računara hrvatske kompanije...

Protiv ovog lica biće podnesen izvještaj o učinjenim krivičnim djelima postupajućem tužilaštvu.

  • Hronika

  • 02. Apr. 2022  02. Apr. 2022

  • 0

Banjalučanin A.B. uhapšen je jučer u okviru akcije kodnog naziva “Kupa” zbog sumnje da je hairao računare pravnog lica iz Hrvatske te pribavljao poslovne tajne, saopćeno je iz MUP-a Republike Srpske.

Za navedenog postoje osnovi sumnje da je u prethodnom vremenskom periodu izvršio krivična djela neovlašteno presretanje računalnih podataka, odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne i iznuda, na štetu pravnog lica Republike Hrvatske i drugih.

 “U ovim aktivnostima, a po naredbi nadležnog suda, izvršeni su pretresi na tri lokacije koje koristi lice lišeno slobode i tom prilikom su pronađena i oduzeta sredstva izvršenja krivičnog djela i to: veći broj HARD diskova, USB stikovi, memorijske kartice, SIM kartice i ostali uređaji za čuvanje digitalnih podataka, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela”, navedeno je u saopćenju MUP-a Republike Srpske.

Protiv ovog lica biće podnesen izvještaj o učinjenim krivičnim djelima postupajućem tužilaštvu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...