NOVE INFORMACIJE O UHAPŠENOM FEĐI ŠTUKANU: Sutra čeka deportaciju, Vučić mu crtao metu na čelo...

Trebao da gostuje na festivalu Krokodil

  • Vijesti

  • 23. Jun. 2024  

  • 0

Bh. glumac i književnik Feđa Štukan, koji je trebalo da gostuje na festivalu Krokodil, priveden je danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, piše Ljudski.ba.

Sredinom juna prošle godine bosanskohercegovački glumac je zadržan na graničnom prelazu između BiH i Srbije nekoliko sati. Bilo je to odmah nakon što je najprije podržao proteste „Srbija protiv nasilja“, a potom i prisustvovao protestnoj šetnji u Beogradu.

Ubrzo ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao „kriminalcem“, a dnevni list „Politika“ – „muslimanskim ekstremistom“.

Glumac Feđa Štukan izjavio je krajem januara ove godine da o zabrani ulaska u Srbiju nikad ništa zvanično nije saznao.

„Kasnije sam iz Vučićevog kabineta saznao da jedino ako srpski parlament glasa protiv odluke o mojoj zabrani ulaska, da će ta odluka biti ukinuta. Ja znam, i da se promijeni vlast, da neću biti tačka dnevnog reda na zasjedanju, tako da je ovo mjera vjerovatno doživotna“, rekao je tada Štukan.

Kako saznaje Ljudski.ba, Štukanu je tek danas uručen dokument o zabrani ulaska u Srbiju, a sutra bi trebao biti deportiran u Bosnu i Hercegovinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...