GORI KIJEV: U toku su masovni raketni udari na Ukrajinu, stigle prve snimke s lica mjesta... (VIDEO)

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je na Telegramu javio kako su se eksplozije dogodile u okrugu Holosiivski na sjeverozapadu ukrajinske prijestolnice. 

  • Hronika

  • 09. Mar. 2023  

  • 3

Ruska vojska izvela je raketne udare na niz ukrajinskih regija rano u četvrtak, uključujući crnomorsku luku Odesu i drugi najveći grad u Ukrajini, Harkiv, prekinuvši struju u nekoliko područja, rekli su regionalni dužnosnici. Napadi su pogodili široki niz ciljeva, uključujući gradove koji se protežu od Žitomira, Vinice i Rivna na zapadu do Dnjepra i Poltave u centralnoj Ukrajini.

Guverner regije Odesa, Maksim Marčenko, rekao je da je masovni raketni napad pogodio energetsko postrojenje u lučkom gradu, što je dovelo do prekida struje. 

Harkivsku oblast pogodilo oko 15 projektila

"Kao rezultat masovnog raketnog udara, pogođena je energetska infrastruktura u regiji, kao i stambeni objekti", rekao je Marčenko na Telegramu. Rekao je da su protuzračne jedinice oborile neke projektile i da bi mogli uslijediti novi napadi. "Srećom, nema žrtava. Na snazi su restrikcije struje." 

Guverner regije Harkiv Oleh Sinehubov rekao je da je grad i regiju pogodilo oko 15 projektila. "Infrastruktura je ponovno bila među metama. Informacije o žrtvama se prikupljaju.", rekao je na Telegramu. Još jedan udar zabilježen je u gradu Dnjepru i u zapadnim gradovima Lutsk i Rivne, daleko od prve linije u prošlogodišnjem ratu.

Eksplozije na sjeverozapadu Kijeva

Glasna eksplozija se čula i u Kijevu, izvijestio je novinar Kyiv Independenta. Ranije je vojna uprava Kijevske oblasti potvrdila kako je djelovala protuzračna odbrana. Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je na Telegramu javio kako su se eksplozije dogodile u okrugu Holosiivski na sjeverozapadu ukrajinske prijestolnice. 

"Eksplozije u okrugu Holosiivski u glavnom gradu. Sve (hitne) službe su na putu do mjesta događaja. Više detalja slijedi", napisao je Kličko.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...