STATISTIKA JE NEUMOLJIVA: Evo koliko su porasle potrošačke cijene u Federaciji BiH i koliko je iznosila inflacija...

Prijevoz je u martu u prosjeku bio jeftiniji za 1,2 posto u odnosu na februar.

  • Ekonomija

  • 21. Apr. 2023  

  • 0

Potrošačke cijene u Federaciji BiH /FBiH/ u martu u prosjeku su više za 0,4 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je godišnja inflacija iznosila 10,2 posto.

U martu u odnosu na februar odjeća i obuća u prosjeku su bile skuplje za 2,3 posto, alkoholna pića i duvan za 2,1 posto, hrana i bezalkoholna pića za 1,1 posto, a rekreacija i kultura za 0,9 posto, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Ostala dobra i usluge u martu u prosjeku su bili skuplji za 0,7 posto u odnosu na prethodni mjesec, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće, te zdravstvo za po 0,3 posto, a restorani i hoteli za 0,2 posto.

Prijevoz je u martu u prosjeku bio jeftiniji za 1,2 posto u odnosu na februar, stanovanje, voda, električna energija, gas i drugi energenti za 0,7 posto, a komunikacije za 0,1 posto, dok se cijene u obrazovanju u prosjeku nisu mijenjale.

U martu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine u FBiH su cijene porasle za 10,2 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...