UŽIVO, IZ MOSKVE: Putin pobjesnio pred kamerama - "Ovo je izdaja. Nož u leđa. Odgovor će biti žestok..."

Na početku obraćanja kazao je kako je na sceni izdaja.

  • Vijesti

  • 24. Jun. 2023  24. Jun. 2023

  • 2

Predsjednik Rusije Vladimir Putin uživo se obraća naciji.

Na početku obraćanja kazao je kako je na sceni izdaja.

"Ovo je izdaja. Nož u leđa. Odgovor će biti žestok...", kazao je na pošetku Putin.

Govori o, kako kaže, pobuni Jevgenija Prigožina.

- Ovo je zločinačka kampanja. Jednaka je oružanoj pobuni. Rusija će se braniti. Borimo se za život i sigurnost naših građana i naš teritorijalni integritet. To je pokušaj podmetanja iznutra. To je izdaja...', kaže Putin.

- Suočavamo se s izdajom. Osobni interesi su doveli do izdaje naše zemlje i uzroka zbog kojeg se bore naše oružane snage. Svi koji su krenuli putem izdaje bit će kažnjeni i za to će odgovarati. Oružane snage su dobile potrebne zapovijedi, kaže Putin i dodaje:

- Borimo se protiv anarhije i kapitulacije. Ova unutarnja pobuna je za nas smrtni udarac. Činim sve da odbijem ovaj napad, kaže Putin, opisujući ovo ubodom nožem u leđa.

Dodao je i da Rusija vodi 'najtežu bitku za svoju budućnost' dok se odvija ova oružana pobuna.

- Oni koji su se pobunili izdali su Rusiju i pozivam sve koji su u to uključeni da prekinu bilo kakvu vrstu sudjelovanja u oružanom sukobu.
Ruski je predsjednik upozorio i na 'neizbježnu kaznu' onih koji dijele rusko društvo i istaknuo kako je u glavnom gradu Moskvi te u nekoliko drugih regija na snazi protuteroristički režim.

Obraćanje ruskog predsjednika gledajte uživo:

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...