BRIJEŠĆE, SOKOLJE, BOLJAKOV POTOK...: Dodikov "ekspert" Galijašević nabrojao sarajevska naselja koja, kako tvrdi, naseljavaju vehabije

Na teritoriji Federacije BiH od 2016. godine do danas registrovano 69 vehabijskih naselja - tvrdi Galijašević

  • Mini market

  • 13. Nov. 2023  13. Nov. 2023

  • 13

Dževad Galijašević, plaćenik vlasti iz RS kojeg mediji iz ovog bh. entiteta pokušavaju predstaviti kao stručnjaka za borbu protiv terorizma, ponovo uznemirava javnost svojim izjavama.

On je za Srnu izdvojio nekoliko naselja za koje tvrdi da su “vehabijska naselja”. Također, kaže da SDA sarađuje sa Al Kaidom, Al Nusrom i Islamskom državom.

“Na teritoriji Federacije BiH od 2016. godine do danas registrovano 69 vehabijskih naselja u 20 lokalnih zajednica, od kojih su neke na granici sa Republikom Srpskom.

Samo ih na zeničkom području ima devet, i tu u naseljima Podbrežje, Šerići na potezu između Zenice i Teslića, Tetovo, Željezno Polje, Nemila, Topčić polje, Orahovica, Gornja Mahala, Starina i Arnauti", tvrdi Galijašević.

Kada je riječ o Sarajevu, Galiješević kaže da su to naselja Sokolje, Osijek, Boljakov potok, Zaklopača, u blizini aerodroma “Butmir”, Briješće brdo, Dobroševići, Rajlovac, Bare kod Stupa, Kasindolska i Zaulice.

Galijašević je naveo da vehabijske zajednice postoje i u opštinama Žepče, Zavidovići, Banovići, Bihać, Cazin, Donji Vakuf, Gračanica, Goražde, Hadžići, Kakanj, Kalesija, Maglaj, Srebrenik, Tešanj, Travnik, Tuzla, Velika Kladuša i Živinice.

Tvrdi da neke od tih zajednica djeluju protiv Islamske zajednice u BiH, a da, "kao i SDA", i danas sarađuju sa terorističkom organizacijama Muslimansko bratstvo, Al kaida, Al nusra i Islamska država.   

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...