SKANDAL U FINALU DAVIS KUPA: Đoković i Srbija na velikom udaru zbog provokativne pjesme (VIDEO)

U saopćenju se dodaje kako ovo nije prvi put da Novak Đoković čini ‘prijestup‘

  • Sport

  • 24. Nov. 2023  24. Nov. 2023

  • 1

Teniski savez Kosova najavio je kako će podnijeti službenu žalbu Međunarodnoj teniskoj federaciji i Međunarodnom olimpijskom odboru zbog srpskih tenisača.

Konkretno, pjesme "Veseli se srpski rode" uz koju su srpski teniseri izašli na teren uoči četvrtfinala Davis Cupa protiv Velike Britanije.

"Nevjerojatno je da se takve provokacije nacionalističkim pjesmama događaju na velikim sportskim natjecanjima, pogotovo Davis Cupu koji je zapravo Svjetsko prvenstvo u tenisu. Zbog toga je ITF kao organizator odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo", navodi se u saopćenju Teniskog saveza Kosova u kojem se dodaje kako ovo nije prvi put da Novak Đoković čini "prijestup" te podsjećaju na događaj s Roland Garrosa kada je prvi teniser svijeta nakon pobjede na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...