JEDNOSTAVAN I PRAKTIČAN PRIJEDLOG MIRE LAZOVIĆA: "Bosna i Hercegovina sa 13 kantona!"

"Time je RS presječena na dva dijela koja u konačnici mogu dobiti status kantona čime bi se realizirao američki plan o cjelovitoj BiH kao federalnoj državi", kazao je Lazović. 

  • Mini market

  • 08. Jan. 2024  08. Jan. 2024

  • 5

"Dodik mora znati da sa propašću Daytona nije propala Država BiH! Propala je njena entitetska podjela. Nestaju i Federacija BiH i entitet RS", kazao je u intervjuu za Radiosarajevo.ba nekadašnji predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine Miro Lazović

Komentarišući sve lošiju političku situaciju u Bosni i Hercegovini i sve veće napetosti u našoj zemlji koje redovno prate prijetnje secesijom manjeg bh. entiteta i stalnim provokacijama povratnika, Lazović navodi jedan zanimljiv prijedlog koji zapravo ne dira postojeće administrativne linije u BiH ali svakako donosi suštinsku promjenu. 

"Možda je došlo vrijeme da se realizuje plan američke administracije iz 1994. godine o Federaciji BiH na cijelom teritoriju države! To nam je prilikom postizanja Washingtonskog sporazuma otvoreno rekao Charles Redman, medijator pregovora u Washingtonu.

Da bi se moglo ići ka tom rješenju, govori i činjenica da grad Brčko ne pripada ni Federaciji BiH, niti RS-u. Zasebna je cjelina. Time je RS presječena na dva dijela koja u konačnici mogu dobiti status kantona čime bi se realizirao američki plan o cjelovitoj BiH kao federalnoj državi", kazao je Lazović. 

alt

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...