ANALIZA VIDEA DJEVOJČICE IZ BEČA KOJA LIČI NA DANKU: Sudski vještak otkrio šta je bitno na tom snimku

Snimak se, kako je objasnio sudski vještak dr Ljubiša Božić, upoređuje sa fotografijama djevojčice i detaljno se gledaju sve fizičke karakteristike.

  • Hronika

  • 02. Apr. 2024  02. Apr. 2024

  • 0

Osmi dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić je u jeku, a trag koji uliva najviše nade da je dijete živo i zdravo je snimak koji je srpska policija dobila od našeg državljanina iz Beča na kojem se vidi djevojčica njenog uzrasta i karakteristika sa dvije državljanke Rumunije, a sudski vještak dr Ljubiša Božić za Kurir kaže da iako je snimak lošeg kvaliteta sa sigurnišću može da se utvrdi da li je to Danka, uporednim vještačenjem.

Snimak se, kako je objasnio, upoređuje sa fotografijama djevojčice i detaljno se gledaju sve fizičke karakteristike.

- Uporedna veštačenja uglavnom rade dve osobe, jedan koja tehnički izvlači i poredi svaki frejm, odnosno zaustavljeni kadar koji bi najviše odgovarao postojećoj fotografiji devojčice i druga koja radi ta poređenja- kaše dr Božić i dodaje:

- Svaki detalj je važan, i bez obzira na kvalitet snimka, sa sigurnošću se može utvrditi da li je to ona. Porede se crte lica, izgled čela, usne školjke, nepravilnosti, nos, oblik glave, sve što je jedinstveno.

Kako je ispričao, kosa djevojčice je takođe bitan faktor koji je baš primjetan.

- Dužina, boja i sam izgled kose je na prvi pogled već sličan, tako da se upoređivanjem ostalih fizičkih karakteristika devojčice već znati koliko je poklapanje - kaže Božić.

Takođe, prema navodima pojedinih medija, već je urađenjeno vještačenje i poklapanje je visokoprocentno, a naknadno će biti objavljeno da li je na snimku Danka.

Danka je nestala u mjestu Banjsko polje kod Bora gde je bila na porodičnom imanju sa majkom i godinu dana starijim bratom. Na sebi je imala maslinasto-zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

Za Dankom je raspisana i žuta Interpolova potjernica, a kao specifične karakteristike nestale Danke Ilić navedena je bradavica na lijevoj resici uha, kao i mladež na nadlaktici lijeve ruke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...