ŠTA SE DEŠAVA PREKO BARE: "Jako opasna priča se vrti oko toga da je mogući atentator bio povezan s Ukrajinom"

Vinković je podsjetio na historiju političkog nasilja u SAD-u poput atentata na predsjednika Kennedyja. Naglasio je kako bi ovaj incident, mogao biti poticaj Tajnoj službi da dodatno ojača sigurnost oko Trumpa.

  • Svijet

  • 16. Sep. 2024  16. Sep. 2024

  • 0

Sve što se događa u SAD-u je potpuno izašlo iz okvira nečeg što bi mogli nazvati predsjedničkom kampanjom, a medijsko izvještavanje, pristranost i polarizacija, dodatno doprinose pogoršanju sigurnosne situacije u SAD-u, zaključio je u centralnom Dnevniku vanjskopolitički komentator HRT-a Tihomir Vinković.

"Ono što se događa u SAD-u je puno izašlo iz okvira kojeg bismo mogli nazvati predsjedničkom kampanjom. Ovakvo nešto se nikad prije nije događalo. Bivši predsjednik, a kandidat za predsjednički mandat je ranjen u jednom atentatu, nije ubijen, tri dana poslije gotovo da su svi zaboravili na to", rekao je.

Ustvrdio je kako se nakon prvog atentata, više govorilo o republikanskoj konvenciji, nego o atentatu.

"Vidjelo se da on ima, tamo gdje je ranjen, povez i došla je šokantna promjena kandidata Joea Bidena. Demokratska stranka je na čudan način, bez predizbora kandidirala potpredsjednicu Kamalu Harris. Ona je odjednom, od osobe koja je najnepopularnija potpredsjednica u povijesti SAD-a, postala jedna od najpopularnijih osoba u SAD-u. Birači demokrata su pokazali veliki entuzijazam", kazao je.

Ankete i sigurnost

Vinković je ustvrdio kako su po anketama kandidati još uvijek izjednačeni.

"Trebalo bi se usredotočiti na te (swing states) rezultate, a ne objavljivati rezultate na razini SAD-a. Svi mi smo već upoznati s time da se ne glasa na saveznoj razini, nego svaka država šalje određen broj izaslanika", istaknuo je.

Vinković je podsjetio na historiju političkog nasilja u SAD-u poput atentata na predsjednika Kennedyja. Naglasio je kako bi ovaj incident, mogao biti poticaj Tajnoj službi da dodatno ojača sigurnost oko Trumpa.

"Možda su dobili poticaj da se ojača sigurnost oko predsjednika Trumpa, ali i da se na neki način kontrolira što se događa i zbog čega nekom na pamet padne nešto tako napraviti", dodao je.

Vinković je istaknuo da su glasovi unatoč ovakvim pojavama, većinom zacementirani.

"Stalno se govori da se događa nešto novo i da je to ključno za kampanju. Međutim, većina onih koji su se već odlučili kome će dati glas, to je već raspodijeljeno", rekao je.

Onaj dio neopredijeljenih, kako kaže, "može biti ključan".

"Koliko sam uspio pratiti američke medije, više su polarizirani mediji, nego ljudi. Imamo veliki broj medija, novina i podcasta koji su toliko svrstani da je gotovo nevjerojatno da se bavimo istom profesijom vi, ja i oni", upozorio je.

"Način na koji su MSNBC i CNN predstavili pokušaj atentata na Trumpa bio je gotovo ismijavanje da bi se nakon dva, tri, četiri ili pet sati - promijenila slika", podsjetio je.

"Ono što je jako opasno je ova priča koja se vrti oko toga da je mogući atentator bio povezan s Ukrajinom, što je potpuno netočno, jer da je bio povezan s Ukrajinom na drugi način bi to radio", istaknuo je.

Naglasio je kako bi to kod ljudi koji su protiv pomoći Ukrajini, moglo utjecati na njihove glasove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...