OČAJ U DODIKOVIM REDOVIMA: „Bošnjaci, na njihovu žalost, će se otrijezniti i shvatiti da su u vrlo lošoj poziciji…“

On je razočaran što je politika u RS-u na lošem nivou i što ona "ne prepoznaje  šta je nacionalno i državno, šta je borba za vlast, a šta borba za RS".

  • Mini market

  • 23. Apr. 2024  23. Apr. 2024

  • 3

Rezolucija o Srebrenici, između ostalog, služi da se odnosi između muslimana Bošnjaka i Srba trajno zatruju i da se onemogući bilo kakvo pomirenje i suživot.

- Nijemci su preko njihovog diplomate Šmita, koji se lažno predstavlja kao neki visoki predstavnik, posvađali i muslimane i Hrvate i muslimane i Srbe. Oni bukvalno cijepaju sve što mogu da pocijepaju, čime ruše Ustav BiH koji je dio međunarodnog mirovnog sporazuma, kazao je Dušan Pavlović, direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske, inače blizak režimu Milorada Dodika.

Advokat ratnog zločinca Radovana Karadžića, koji je član i advokatskog tima Milorada Dodika, Goran Petronijević, kazao je da Srbi u BiH znaju kakvog protivnika imaju i šta im neoliberalni globalistički zapad sprema.

- Bošnjaci, na njihovu žalost, će se otrijezniti i shvatiti da su u vrlo lošoj poziciji i to otrježnjenje će za njih biti jako teško jer će shvatiti da su oni bili samo sredstvo za postizanje ciljeva zapadne neoliberalne globalisičke demokratije, kazao je Petronijević.

Drago Vuković, profesor na Univerzitetu Istočno Sarajevo, također blizak režimu u RS-u, izjavio je da je potpuno ubijeđen da bi domaći politički akteri našli neka rješenja da nema podrške i proizvođenja krize izvana.

- Nijedna država ne može opstati ako unutrašnji faktori, političke elite i svake druge elite ne uspiju da se dogovore. U tom slučaju ta država nema perspektivu - naveo je Vuković.

On je razočaran što je politika u RS-u na lošem nivou i što ona "ne prepoznaje  šta je nacionalno i državno, šta je borba za vlast, a šta borba za RS".

- Mislim da će jedinstvo Srba da proradi jer se to uvijek dešavalo u kriznim situacijama. Kad prijeti opasnost, Srbi se ujedinjuju, rekao je Vuković.

Govoreći o nedavno održanom narodnom mitingu u Banjaluci "Srpska te zove", Vuković je ističe da je očekivao da će na njemu učestvovati i političke partije iz opozicije.

- Istorijska ideja SDS-a je Republika Srpska koja je sada napadnuta. Nije moguće da niko od veterana te stranke ne izađe i ne brani Srpsku. Opozicija ne može u ovoj situaciji da se ponaša uskostranački - naglasio je Vuković i dodao da je došlo vrijeme da prevaziđemo unutrašnje nesuglasice i da se uzdignemo iznad toga i pokažemo jedinstvo.

- Moramo biti jedinstveni jer u Sarajevu, pa čak i u međunarodnoj zajednici očekuju naše unutrašnje nejedinstvo, zaključio je Vuković.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...