STANJE NA CESTAMA: Na ovim graničnim prelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu

Za večeras u 21 sati najavljen je polazak vangabaritnog tereta iz Zenice autoputem do Tarčina. Planirano je da na odredištu bude sutra (subota) ujutro u 05 sati. Prevoz će imati obezbjeđenu policijsku pratnju koja će kratkotrajno zatvarati ili usporavati saobraćaj.

  • Vijesti

  • 18. Maj 2024  18. Maj 2024

  • 0

Zbog potreba redovnog održavanja tunela Grab, 25. novembar i Vis, zatvorena je preticajna traka na dionici autoputa A-1 Tarčin - Lepenica. Saobraća se voznom trakom do završetka radova.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu M-17 Nemila - Zenica (kod poslovne zone Pečuj), zbog čega vozila svakog dana osim nedjelje od 7 do 17 sati saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, prenosi BIHAMK.

S obzirom da je ova dionica izrazito frekventna, formiraju se duge kolone vozila u oba smjera. Zbog asfaltiranja, danas je zatvoren ulaz (skretanje) za Poslovnu zonu Pečuj u Zenici. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Pehare - Poslovna zona Pečuj - ulaz u Zenicu.

Počeli su sanacioi radovi na putnom pravcu Lašva - Kaonik (u naselju Grablje), zbog čega se na mjestu radova saobraća naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Na magistralnom putu Ključ - Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica - Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Bugojno - Gornji Vakuf/Uskoplje, Tarčin - Konjic, Kladanj - Vlasenica (Gojsalići), Jelah - Doboj (Karuše), Dobro Polje - Miljevina, Jablanica - Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina - Rača, Čevljanovići - Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Zbog deminiranja terena na putnim pravcima Brčko - Cerik (Malezijski put) i Lopare - Čelić (skretanje za Brusnicu) svakog radnog dana od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 10-minutna propuštanja.

Za večeras u 21 sati najavljen je polazak vangabaritnog tereta iz Zenice autoputem do Tarčina. Planirano je da na odredištu bude sutra (subota) ujutro u 05 sati. Prevoz će imati obezbjeđenu policijsku pratnju koja će kratkotrajno zatvarati ili usporavati saobraćaj.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Na graničnim prelazima Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...