CRNADAK O IMENOVANJU DRAGANE ČAVKE U UO RTRS-a: "SNSD podržava one koji mijenjaju vjeru za večeru”

“Nije Amidžića sramota, kao ni njegove poslanike, naprotiv, oni su u potpunosti podržali ovaj bizarni prijedlog i još jednom potvrdili da SNSD od Republike Srpske pravi društvo bez časti i morala, u kojem je jedino važno koliko imate novca i moći”, rekao je Crnadak.

  • Vijesti

  • 30. Maj 2024  

  • 1

Sramota i bruka Narodne skupštine, opet u režiji SNSD koalicije, nastavljeni su na prošloj sjednici imenovanjem Dragane Čavke na mjesto člana Upravnog odbora RTRS iz reda bošnjačkig naroda, nakon što je gospođa Čavka nacionalnu pripadnost promijenila iz srpske u bošnjačku neposredno prije konkursa, rekao je ovo Rekao je ovo Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On  je istakao da povodom izjave generalnog sekretara SNSD Srđana Amidžića da je njega zbog tog imenovanja sramota, Klub poslanika PDP javno objavljuje listing glasanja za gospođu Čavku, iz kojeg se jasno vidi da su svi prisutni poslanici SNSD glasali za “novopečenu Bošnjakinju” i da SNSD podržava one koji mijenjaju “vjeru za večeru”.

“Nije Amidžića sramota, kao ni njegove poslanike, naprotiv, oni su u potpunosti podržali ovaj bizarni prijedlog i još jednom potvrdili da SNSD od Republike Srpske pravi društvo bez časti i morala, u kojem je jedino važno koliko imate novca i moći”, rekao je Crnadak.

Kaže da je tu Čavka možda najmanje kriva, jer je samo iskoristila činjenicu da je SNSD koalicija stvorila bolestan ambijent u kojem ništa nije sveto i u kojem se “gazi preko mrtvih” i za najobičnije mjesto u nekoj komisiji ili odboru.

“PDP je glasao protiv ovog prijedloga, a to je bio i glas protiv korumpiranog i pokvarenog sistema koji je SNSD stvorio, kao i glas protiv daljeg ponižavanja Narodne skupštine”, kaže Crnadak.

Dodaje da je na istoj sjednici, iznenada i bez najave, Milorad Dodik povukao iz skupštinske procedure tzv. zakon o stranim agentima, nakon što su mjesecima objašnjavali da je zakon odličan, da je evropski, da sličan imaju mnoge zapadne zemlje, da ne ugrožava nikoga, da samo uvodi red, itd.

“Prošle godine, 26. septembra, predsjednik Vlade Radovan Višković isto tako je iznenada povukao je iz procedure Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, nakon što je SNSD mjesecima podizao tenziju i palio vatru najavama da je to najvažniji zakon za Republiku Srpsku. Ni jedan, ni drugi zakon nikad više neće biti vraćeni u proceduru, isto kao što će gospođa Čavka ubuduće koristiti slobodne dane za Bajram”, rekao je Crnadak, poručujući da ponižavanje institucija i naroda Republike Srpske mora biti zaustavljeno, što prije to bolje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...