HELEZ IZAZVAO POLITIČKI POTRES U DODIKOVIM REDOVIMA: Goganović u deliriju -"Ratnohuškački ministar da podnese ostavku...."

Goganović je kazao da Ministarstvo odbrane BiH nema nadležnost nad namjenskom industrijom, jer ta nadležnost pripada entitetskim ministarstvima.

  • Vijesti

  • 05. Jul. 2024  05. Jul. 2024

  • 0

Zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović poručio je da je "najbolji penicilin za mir i stabilnost u BiH da ratohušački ministar odbrane Zukan Helez podnese ostavku". 

-Žalosno je po građane i opasno po BiH kada se nalazimo u situaciji da ministar odbrane konstantno širi ratnohuškačku politiku i javno pokazuje mržnju prema Republici Srpskoj i srpskom narodu. Ne mora Helez voljeti Srpsku kao što je volim ja, ali treba da je uvažava i poštuje, kazao je je Goganović, komentarišući snimak drona koji je objavio Helez, uz poruku "najbolji penicilin za `razdruživanje`, a pri tom domaće".

-U sistemu odbrane jednu trećinu popunjavaju pripadnici Oružanih snaga iz reda srpskog naroda koji su u velikom procentu iz Republike Srpske i koji se ne osjećaju ugodno slušajući konstantne napade Heleza na RS.

Za godinu i po našega mandata Helez nije uspio da shvati jedno - da on nije ministar odbrane Federacije BiH, nego se nalazi na čelu zajedničkih Oružanih snaga BiH, naveo je Goganović.

Goganović je kazao da Ministarstvo odbrane BiH nema nadležnost nad namjenskom industrijom, jer ta nadležnost pripada entitetskim ministarstvima.

- Dok se kolega Helez slika sa dronovima i puškama, upućujući pri tom poruke koje su opasne i neprikladne uz funkciju koju obavlja, vojnici, podoficiri i oficiri nemaju osnovne uslove za život i rad na vojnim lokacijama, ishrana nije adekvatna, objekti nam se urušavaju i prokišnjavaju, a nove uniforme nisu dobili godinama. Nažalost, za ove stvarne probleme kolega Helez nema vremena, jer se slika sa dronovima i puškama, šalje ratnohuškačke poruke i na taj način širi strah i paniku među građanima BiH, kazao je Goganović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...