PROFESORICA IVANA STRADNER UPOZORAVA: Kakve će Dodik dobiti upute u Rusiji po pitanju otcjepljenja...

Kontakti predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika RS-a Milorada Dodika postaju tradicija, izjavio je pomoćnik u Kremlju Јurij Ušakov.

  • Politika

  • 05. Jun. 2024  

  • 1

Profesorica Ivana Stradner, američka istraživačica ruskih hibridnih ratova i savjetnica pri Fondaciji za odbranu demokratije iz Washingtona, komentirala je skori odlazak predsjednika bh. entiteta Republika Srpska u Rusiju.

-Jurij Ušakov, Putinov savjetnik za vanjsku politiku, najavio je da će se Milorad Dodik i Putin sastati 6. juna i razgovarati o rezoluciji o Srebrenici. Da vidimo hoće li i Dodik dobiti upute kako dalje po pitanju otcjepljenja, upozorila je profesorica Ivana Stradner.

Kontakti predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika RS-a Milorada Dodika postaju tradicija, izjavio je pomoćnik u Kremlju Јurij Ušakov.

"Јoš jedan kontakt predsjednika Vladimira Putina postaje tradicionalan. To je predsjednik RS-a Milorad Dodik. Putin se sa njim sastao relativno skoro, bilo je to u februaru ove godine, u okviru međunarodnih sportskih igara 'Igre budućnosti u Kazanju'", rekao je Ušakov uoči Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Putin i Dodik razgovarat će o situaciji u BiH i rezoluciji Generalne skupštine UN o Srebrenici, kazao je Ušakov.

"Razgovaraćemo, naravno, o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, situaciji na Balkanu u cjelini, pitanjima koja se odnose na bilateralne odnose, naravno da ćemo se dotaći i rezolucije Generalne skupštine UN o Srebrenici od 23. maja", rekao je Ušakov.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...