KRAJ PRIČE: Luka Modrić je potpisao, ali slijedi razočarenje za Zlatka Dalića...

No, slijede loše vijesti za Zlatka Dalića i navijače reprezentacije Hrvatske.

  • Sport

  • 06. Jun. 2024  

  • 0

Luka Modrić potpisao je novi ugovor, koji vrijedi do juna 2025. Real Madrid ga je upravo potpisao sa svoje strane. Riješeno, pečatirano, završeno. Modrić ostaje još jednu sezonu." Ovo je poslije 23 sata objavio Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor s nogometnog tržišta.

Modrić (38) će tako u Realu biti čak 13 godina jer je u klub došao iz Tottenhama 2012. uz odštetu od 35 miliona eura. Od tada je postao legenda najvećeg kluba i jedan od najboljih veznjaka ikad. Modrić je s Realom osvojio sve. Između ostalog, šest europskih, četiri španjolske titule i dva Kupa kralja.

S 26 pehara ukupno je najtrofejniji igrač u povijesti kluba. Kao igrač Reala osvojio je i Zlatnu loptu. Odigrao je 534 utakmice, postigao 39 i namjestio 86 golova. 

No, slijede loše vijesti za Zlatka Dalića i navijače reprezentacije Hrvatske.

Portal Goal sastavio je popis igrača pred kojima je vjerovatno posljednje veliko natjecanje u karijeri. Za očekivati je, navodi se u tekstu, da veterani kao što su Olivier Giroud (Francuska, 37 godina), Cristiano Ronaldo (Portugal, 39), Robert Lewandowski (Poljska, 35), Jesus Navas (Španjolska, 38), Manuel Neuer (Njemačka, 38)..., ali i Luka Modrić (38) u Njemačkoj na Europskom prvenstvu posljednji put zaigraju za nacionani tim na jakom turniru.

"Ikonski veznjak već je odlučio ostati u Real Madridu još jednu godinu, ali bio bi ogroman šok, bez obzira na to koliko Modrić voli svoju zemlju, odluči li se i nakon Eura dalje nastupati za Hrvatsku", navodi se i dodaje: "Oni neutralni nadat će se da će se 38-godišnji Modrić oprostiti zlatnom medaljom s reprezentacijom koja premašuje svoje mogućnosti i koju njegov talent itekako zaslužuje."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...