"NEĆU VAS NAPUSTITI": Biden se izvinio Zelenskom zbog zastoja u slanju vojne pomoći Ukrajini

Dvojica predsjednika jučer su učestvovala na obilježavanju 80. godišnjice Dana D.

  • Svijet

  • 07. Jun. 2024  07. Jun. 2024

  • 0

Američki predsjednik Joe Biden izvinio se ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom zbog zastoja u slanju američke vojne pomoći njegovoj zemlji i najavio novi paket pomoći.

Biden je tokom susreta sa Zelenskim u Parizu rekao da se želi izviniti zbog nekoliko mjeseci zastoja u odobravanju 61 milijardi dolara vrijednog paketa pomoći koji je Kongres odobrio tek krajem aprila.

Demokrat je za to okrivio neke od "vrlo konzervativnih" članova tog tijela. "Neću vas napustiti", poručio je ukrajinskom predsjedniku tokom kratkog razgovora pred novinarima.

Biden je danas najavio i novi, 225 miliona dolara vrijedan paket pomoći Ukrajini. Zelenski mu je zahvalio na "snažnoj podršci" i dodao da Ukrajina "računa na njihovu podršku", prenosi Hina.

Dvojica predsjednika jučer su učestvovala na obilježavanju 80. godišnjice Dana D, iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji.  Zelenski se jutros obratio francuskom parlamentu, a Biden bi u poslijepodnevnim satima u Normandiji trebao govoriti o demokraciji i slobodi. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...