KREMLJ DONIO ODLUKU: Zamrzunuti bankovni računi Khabiba Nurmagomedova, optužuju ga za...

Prije nego što se MMA zvijezda rođena u Dagestanu povukla iz sporta prije četiri godine, ostvario je rekord od 29-0 u neporaženoj profesionalnoj karijeri.

  • Svijet

  • 02. Jul. 2024  

  • 0

Ruska savezna porezna služba zamrznula je bankovne račune bivšeg UFC prvaka u lakoj kategoriji Khabiba Nurmagomedova nakon što je MMA zvijezda dugovala novac vlastima u zemlji.

Iznos duga premašuje 79 miliona rubalja (milion dolara) od 1. jula, izvijestili su ruski mediji pozivajući se na bazu podataka Federalne porezne službe.

U međuvremenu, lokalna novinska kuća Mash ranije je tvrdila da je Nurmagomedov dug dosegao 297 miliona rubalja (3,4 miliona dolara). Prije nego što se MMA zvijezda rođena u Dagestanu povukla iz sporta prije četiri godine, ostvario je rekord od 29-0 u neporaženoj profesionalnoj karijeri.

Otkako se povukao iz sportske karijere, UFC prvak pokrenuo je brojne poslovne pothvate, uključujući dodatke prehrani, restorane i hotele. Mediji Mash u maju su tvrdili da su bankovni računi Eagle FC promocije i dobrotvornog fonda Nurmagomedova blokirani zbog duga od 3 miliona dolara.

Ovi su potezi navodno privukli pozornost poreznih vlasti u zemlji, koje su pokrenule istragu protiv bivšeg UFC prvaka i pronašle nepravilnosti u dokumentima, što je dovelo do zatvaranja nekoliko kompanija koje pripadaju njemu ili njegovoj rodbini.

Kremlj je tako zamrznuo bankovne račune UFC prvaka Khabiba Nurmagomedova. Optužen je da duguje tri miliona dolara poreza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...