VELIKOSRPSKI IDEOLOG NENAD KECMANOVIĆ: „Bošnjaci nesvjesno rade na razdruživanju, jer vjeruju da će…"

-Dodik se bolje nego iko snalazi u tom spolja organizovanom džumbusu uz domaću asistenciju, što je osvjedočeno nizom uzastopnih demokratskih mandata, piše Kecmanović.

  • Politika

  • 08. Jun. 2024  

  • 3

-BiH se de facto već raspala, samo što niko nadležan nema to da kaže, a predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik preuzeo je inicijativu - neće više da se brani, pravda, objašnjava, traži oteto, nego kreće u ofanzivu razdruživanja, kazao je Nenad Kecmanović, bivši sarajevski profesor i reformist, a danas savjetnik Milorada Dodika.

-Dodik se bolje nego iko snalazi u tom spolja organizovanom džumbusu uz domaću asistenciju, što je osvjedočeno nizom uzastopnih demokratskih mandata, piše Kecmanović.

-Svaka provokacija, incident, konflikt, a biva ih svakodnevno napretek, ide u prilog tezi da je BiH nemoguća država, te da Srbi otvoreno i Hrvati sve manje u tajnosti, potvrdno klimaju glavom. Razdruživanje napreduje, jer sve tri strane na tome svjesno ili nesvjesno rade, sporovi se umnožavaju, odnosi zaoštravaju i ostaje samo pitanje kada će kvantitet preći u kvalitet, piše Kecmanović u autorskom tekstu za beogradsku Politiku.

-Bošnjaci nesvjesno rade na razdruživanju, jer vjeruju da će kuknjavom kako Srpska i Dodik ruše BiH, isprovocirati SAD da silom okončaju nezavršene poslove u BiH, a praktično svojom unitarističkom politikom doprinose otuđenju Srba i Hrvata od BiH. Lakrdija je kada je američki ambasador u BiH Michael Murphy rekao da "nema zavjere da Srpska bude ukinuta", a još veća je kada Christian Schmidt kaže da je on "garant postojanja Republike Srpske". Kuku za Srpsku kada to slaže Amerikanac koji koordiniše zavjeru na terenu i Nijemac koji se lažno legitimiše kao visoki predstavnik UN, poručio je Kecmanović te dodao da bi Bošnjaci "intimno slavili" kada bi Dodik pokrenuo "jednostrano mirno razdruživanje".

- Ako Bošnjaci odbiju, što će i učiniti. Dodikov sljedeći korak će neizbježno biti "jednostrano mirno razdruživanje". Oni će da dignu dreku: "Ne damo Bosne!", trojka na vlasti kod Marfija, "fina urbana raja" na sarajevskim ulicama. A na sijelima i sećijama druga generacija Alijine vjersko-političke elite će da seiri. E vala da se napokon, šućur Alahu, riješimo kaura", naveo je Kecmanović.

-Bošnjaci će javno će optuživati svijet što je odustao od jedinstvene Bosne, a intimno slaviti što će zaslugom "genocidnih agresora, vlaha i latina, dobiti svoju fildžan državicu", piše Dodikov savjetnik Kecmanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...