SPOMINJAO "USTAŠKE I KLEROKATOLIČKE HORDE": Milko Grmuša iz PDP-a traži da se novi banjalučki biskup izvini za zločine u Drakuliću

"Gade mi se Srbi koji se ližu sa ovima", kaže Grmuša, misleći na Dodika

  • Politika

  • 17. Jun. 2024  17. Jun. 2024

  • 1

"Ogavna su poltronisanja republičkih i gradskih vlasti novom banjolučkom biskupu", napisao je potpredsjednik PDP-a Milko Grmuša na platformi X.

"Dok god se biskup i katolička biskupija u Banjoj Luci na koljenima ne izvinu zbog masakra u Drakuliću, Šargovcu i Motikama, koji je počinjen u februaru 1942. godine i koji je planiran u samostanu na Petrićevcu i u kojem je direktno učestvovao katolički kler, Banja Luka i Republika Srpska imaju civilizacijsku obavezu da ignorišu ovu biskupiju", kaže dalje Grmuša.

alt

Milorad Dodik i novi banjalučki biskup Željko Majić (Foto: PIXSELL)

"Gade mi se Srbi koji se ližu sa ovima a dolaze na obilježavanja pogroma počinjenog od strane ustaških i klerokatoličkih hordi", zaključio je Grmuša.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...