I ČAVARA POSTAO DODIKOV ADVOKAT: Evo za šta je optužio Schmidta

Nije samo Dodik u pitanju. Mislim da on ne destabilizira odnose toliko, koliko je natjeran na nešto, rekao je Čavara.

  • Politika

  • 19. Jun. 2024  

  • 1

Marinko Čavara, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, optužio je visokog predstavnika Christiana Schmidta za krizu među partnerima na držvnom nivou.

- Činjenica je da se ona svaki dan zaoštrava iz raznih razloga. Imali smo evropski put, donosili zakone, i onda smo kada smo dobili otvoren pregovarački proces s EU, taj jedan pozitivan stav, pozitivnu atmosferu narušio je visoki predstavnik, koji je donio izmjene Izbornog zakona, a znao je da će narušiti političke odnose i stabilnost. I to je upravo radio. I onda normalno nakon toga, da li je neko potaknut sa neke druge strane, došlo je do sve oštrije retorike s jedne i druge strane, rekao je Čavara.

Istakao je da se "institucije BIH koriste u korist jedne stranke i jednog naroda, bez ranije i unaprijed donesenih stavova kroz institucije".

Potom je poručio da razumije predsjednika RS Milorada Dodika.

- Nije samo Dodik u pitanju. Mislim da on ne destabilizira odnose toliko, koliko je natjeran na nešto. Ne mogu opravdavati poteze, ali mogu razumjeti iz kojih razloga tako nešto radi, kazao je on.

(Oslobođenje)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...