ČAVARA "OHLADIO" KOMŠIĆA I BEĆIROVIĆA: "Taj zakon neće biti razmatran"

“Oni nisu uopće ovlašteni predlagači u skladu sa Poslovnikom doma Parlamentarne skupštine BiH niti po Ustavu i stoga uopće neće biti razmatran ni ovaj zakon”, poručio je Čavara.

  • Vijesti

  • Prije 3h  Prije 2h

  • 4

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marinko Čavara rekao je da je šokiran da članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić još ne znaju da nisu nadležni za predlaganje zakona Parlamentarnoj skupštini BiH.

Čavara je naveo da su i ranije Bećirović i Komšić predlagali određene zakone koji uopće nisu razmatrani u Parlamentu i najavio da će tako biti i sada u vezi sa prijedlogom zakon o državnoj imovni koji su usvojili preglasavanjem članice državnog predsjedništva Željke Cvijanović.

“Oni nisu uopće ovlašteni predlagači u skladu sa Poslovnikom doma Parlamentarne skupštine BiH niti po Ustavu i stoga uopće neće biti razmatran ni ovaj zakon”, poručio je Čavara.

Čavara je novinarima rekao da pitanje državne imovine treba što prije riješiti jer su mnoge investicije blokrane, prenosi Srna,

“To se može postići dogovorom onih koj čine parlamentarnu većinu i svih onih kojima je na srcu napredak BiH”, rekao je Čavara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...