RAMO ISAK PORUČIO LIDERU SNSD-a: "Dodik se uspio 'mirno razdružiti' samo sa bankama i karticama"

Naglasio je da RS postoji samo kao administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine i da nikako drugačije ne može i neće postojati.

  • Politika

  • 19. Jun. 2024  

  • 2

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se u povodu najave da će Vlada RS-a sutra podnijeti sporazum o "mirnom razdruživanju" bosanskohercegovačkih entiteta.

"Ni do kakvog "razdruživanja" bosanskohercegovačkih entiteta neće doći. Razdružiti se mogu samo veze koje su ranije bilo udružene, a Bosna i Hercegovina je država koja nije nastala udruživanjem njenih entiteta", kazao je.

Naglasio je da RS postoji samo kao administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine i da nikako drugačije ne može i neće postojati.

"Milorad Dodik uspio je u proteklom periodu jedino se "mirno razdružiti" sa komercijalnim bankama i debitnim karticama koje više ne može koristiti zbog uvedenih sankcija. Na štetu državljana Bosne i Hercegovine, koji imaju prijavljeno mjesto prebivališta u bh. entitetu RS-a, uspio je "mirno razdružiti" ekonomiju ovog entiteta sa stranim investitorima koji ne žele ulagati u bh. entitet RS-a zbog politike SNSD-a. I tome se ne trebamo radovati jer u bh. entitetu RS-a žive naši državljani koji trpe i čiji džepovi osjete posljedice sumanute politike Milorada Dodika", istakao je.

Umjesto što troši vrijeme i resurse na sporazume koji su beskorisni i koji nikada neće biti potpisani, Isak preporučuje da se posveti razmišljanju o sporazumu od kojeg bi mogao imati neku koristi – Sporazumu o priznanju krivnje između optuženog Milorada Dodika i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz FMUP-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...