TVSA REAGOVALA NA ISTUP HARISA ZAHIRAGIĆA: "Mi smo servis građana, a ne političkih partija i pojedinaca"

U saopćenju za javnost, iz TVSA su naglasili kako ova tv kuća odbacuje sve političke manipulacije, klevete i pritiske na TVSA

  • Politika

  • 21. Jun. 2024  21. Jun. 2024

  • 1

Programski kolegij Televizija Sarajevo reagovao je na gostovanje Harisa Zahiragića u Klix Studiju te su naglasili kako je zvaničnik SDA tokom gostovanja iznio niz političkih manipulacija. 

Između ostalog, u saopćenju za javnost, iz TVSA su naglasili kako ova tv kuća odbacuje sve političke manipulacije, klevete i pritiske na TVSA i nastavak političkog napada na autonomiju i pravo novinara da određuju informativni, kulturni i svaki drugi program, prenosi Klix.ba. 

"Na 5. nastavku 11. radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, održane 29.5.2024. godine, koja se pronosila uživo u programu Televizije Sarajevo, najmanje se razmatrao Izvještaj Televizije Kantona Sarajevo za 2022. godinu, koji je naglašavamo oboren, a najviše rad aktuelne Uprave, a naročito izvršne direktorice za program i produkciju TVSA te rad urednika i novinara. Podsjećamo, Skupština Kantona Sarajevo je osnivač Televizije Sarajevo i ima nadležnosti u imenovanju uprave i direktora, ali nikako nema pravo uplitati se u uređivačku politiku i kreirati program te ocjenjivati rad novinara i vrijednost emisija", naveli su iz TVSA. 

Poručili su i kako je Zahiragić tvrdio da je ova televizija emitovala 50 emisija Polis što je apsolutna neistina.

"Zahiragić je na pomenutoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo tvrdio da je naša televizija emitovala 50 emisija Polis što je apsolutna neistina, i utvrdio da su članovi opozicije u minimalnoj mjeri gostovali u ovoj emisiji. Međutim, tokom 2022. godine Televizija Sarajevo realizirala je 114 emisija Polisa s ukupno 226 gostiju. Od 04.01. pa do 17.06. 2022. emisija je emitovana četiri puta sedmično, ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom. Nakon ljetnje pauze i završetka izborne kampanje (kada su u terminu Polisa emitovane debatne emisije) tokom novog ciklusa Polis je emitovan u dva termina, ponedjeljkom i četvrtkom. Emisija je imala dva koncepta, dijaloški sa više sagovornika o određenoj temi i tzv. koncept 'jedan na jedan' u formi intervjua", ističu iz TVSA.

Navode i kako nijedan zastupnik u Skupštini KS nije gostovao u formatu "Jedan na jedan" nego isključivo u dijaloškoj emisiji.

"Nijedan zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo nije gostovao u formatu 'Jedan na jedan' nego isključivo u dijaloškoj emisiji. U slučaju emisije 'Jedan na jedan' naši sagovornici su bili predsjednici stranaka, premijeri, ministri kao i neki od ambasadora u našoj zemlji te akademski radnici. U dijaloškim emisijama u kojima smo, između ostalog, tretirali i političke teme kako na kantonalnom tako i na federalnom i državnom potpuno je bilo izbalansirano učešće kako vlade tako i opozicije. Kada je riječ o učešću u Polisu zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, najčešće je u dijaloškim emisijama gostovao upravo Haris Zahiragić. I možemo reći da je rekorder s ukupno šest gostovanja: 21.01., 15.03., 14.04., 20.05., 06.10., 12.12.2022.. Napominjemo da je TVSA servis građana, a ne političkih partija i pojedinaca", zaključili su iz TVSA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...