DODIK POKUŠAVA UBLAŽITI VLASTITU I PROPAST SNSD-a NAKON SANKCIJA: "Sve što je na nivou BiH propada, pa tako i elektroenergetski sistem"

On je poručio da imamo ozbiljan zastoj i on nije samo u pogledu trenutnog snabdijevanja električnom energijom.

  • Politika

  • 22. Jun. 2024  

  • 1

"Sve što je na nivou Bosne i Hercegovine propada, pa tako i elektroenergetski sistem. Samo je pitanje vremena kada će se to pokazati i doći do kolapsa", kaže predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik, komentarišući jučerašnji nestanak električne energije u cijeloj regiji.

"Mi smo onemogućeni blokiranjem tih ogromnih sredstava da izgradimo mrežu u RS. Odnosi koji baziraju se na netrpeljivosti između Bošnjaka i Hrvata po tom pitanju ko će biti glavni u ime Federacije, blokirali su ta sredstva svih ovih silnih godina", istakao je Dodik.

On je poručio da imamo ozbiljan zastoj i on nije samo u pogledu trenutnog snabdijevanja električnom energijom.

"Vi nemate sada okvir u kome možete da gradite novo energetsko postrojenje, jer je prenosni sistem veoma tanak i veoma slab. Da RS to radi, ja vjerujem da mi ne bi imali nikakav problem", naglasio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...