ČAPLJINA SLAŽE KOCKICE: SDP i NIP idu zajedno na izbore, a postoji mogućnost da SDA...

Stoga, "bh. stranke" idu i u dvije kolone, jer ova treća u rukama je Vidićevih Bošnjaka koji za večeru prodaju vjeru, a često ručak i doručak.

  • Politika

  • 22. Jun. 2024  

  • 0

Politička scena u Čapljini dobija svoje konture za predstojeće lokalne izbore u oktobru.

SDP i Narod i pravda danas su obznanilili koaliciju s kojom će izaći na izbore sa zajedničkom listom za gradsko vijeće u Čapljini.

Kako sada stvari stoje, stranke koje su orijentirane "bosanskohercegovački" izlaze u tri kolone u gradu ja jugu naše zemlje, piše Politički.ba.

Osim pomenute koalicije, tu će biti Stranka demokratske akcije kao i Platforma za progres.

Zanimljivo je da za ove izbore svoje liste nisu prijavili ni Demokratska fronta ni Narodni evropski savez.

Prema informacijama sa terena Platformu će predvoditi Alen Jazvin. Zli jezici skloni su ga portretirati kao štovatelja lika i djela optuženog gradonačelnika Čapljine Smiljana Vidića (HDZ BiH) koji već osam godina ne dozvoljava Bošnjacima/Srbima mjesto predsjedavajućeg Gradskog vijeća Čapljina.

Stoga, "bh. stranke" idu i u dvije kolone, jer ova treća u rukama je Vidićevih Bošnjaka koji za večeru prodaju vjeru, a često ručak i doručak.

Što se tiče stranaka za hrvatskim predznakom, osim "stožerne" stranke tu će ove izbore biti i HDZ 1990 koji nije bio učesnik prošlih lokalnih izbora u Čapljini.

Također, svoje mjesto pod suncem tražit će i Čapljinska neovisna stranka predvođena Perom Previšićem koji će biti kandidat za gradonačelnika.

Postoji mogućnost da i SDA izbaci kandidata za gradonačelnika, ali to je još uvijek u sferi špekulacija.

Polako se slaže čapljinska političke scena za završni meč koji će se odigrati u oktobru.

Hoće li i dalje na vlasti ostati HDZ predvođen Ivom Raguž koja se kandidirala za "prvu damu grada", ili će opozicija uspjeti baciti sa vlasti Vidićevu družinu, jer pomenuta kandidatkinja samo je maska iza koje stoji glavni šef Vidić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...