MONSTRUOZNO: Ludilo u Vučićevim redovima nakon pisanja „Slobodne Bosne“ dostiglo vrhunac, političkim protivnicima crtaju mete na čelu, evo ko stoji iza svega…

No, ovoga puta, nakon histeričnih i nekontroliranih istupa predsjednice Skupštine Srbije Ane Brnabić, naslovnica opskurnih tabloida pod kontrolom Vučićevog režima i TV priloga u prime timeu na režimskim televizijama, na ono o čemu piše „Slobodne Bosna“, otišlo se i korak dalje.

  • Politika

  • 24. Jun. 2024  24. Jun. 2024

  • 1

Da pisanje „Slobodne Bosne“ o istini u ratu 90-ih, ratnim zločinima i genocidu koji su presuđeni na Međunarodnom tribunalu u Haagu, političkoj i ratnoj ulozi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Miloševićevog ministra informiranja, svako malo izazove tektonske potrese u Vučićevim redovima, nije ništa novo.

No, ovoga puta, nakon histeričnih i nekontroliranih istupa predsjednice Skupštine Srbije Ane Brnabić, naslovnica opskurnih tabloida pod kontrolom Vučićevog režima i TV priloga u prime timeu na režimskim televizijama, na ono o čemu piše „Slobodne Bosna“, otišlo se i korak dalje.

Naime, osim što je „SB“ proglašavana „islamističkom“, sada je dobila i „epitet“ „antisrpska“, iako su svi sugovornici koji progovaraju o nakaradnom, kriminalnom i šovinističkom sustavu koji je na vlasti s druge strane Drine, mahom obrazovani, ugledni Srbi, intelektualci i antifašisti koji imenom i prezimenom stoje iza svojih stavova, u borbi za europsku i modernu, slobodarsku Srbiju, u kojoj ima mjesta za sve, a ne samo za botove, poltrone i klimoglavce stranke na vlasti koja godinama njeguje pročetničku i profašističku politiku naslonjenu na veličanje presuđenih ratnih zločinaca i četničkih koljača, zagledanu u agresorsku Rusiju koja godinama razara Ukrajinu.

Sada su, naime, opskurni Vučićevićev Informer, uz zeleno svjetlo sa Andrićevog venca, angažirali kontroverznog Nebojšu Bakareca, bivšeg Osječanina i bivšeg člana Demokratske stranke, a danas člana Vučićevog SNS-a.

Upravo je Bakarec u kolumni opskurnog tabloida Informer iznio niz neistina na račun sugovornika „Slobodne Bosne“, crtajući metu na čelu intelektaulcima iz opozicije od Nemanje Miloševića iz GLAS-a, preko Čedomira Stojkovića i Bobana Bogdanovića pa sve do profesora Ivana Videnovića. Bakarec ide toliko daleko da srbijanske intelektualce navodi kao potencijalne atentatore na predsjednika Srbije!?

NEBOJŠA BAKAREC

Iznio je Bakarec i gomilu drugih neistina vezanih za sugovornike „Slobodne Bosne“, a lider Građanske i liberalne Srbije – GLAS, Nemanja Milošević potvrdio je za „SB“ kako će Bakarec imati priliku sve dokazati na sudu.

"Milošević i Videnović patološki mrze predsednika Vučića. Udruženje „GLAS“ lako može da iznedri atentatora na predsednika Vučića“, piše Bakarec.

-Ovog puta neće biti legalizma. Robijaćeš, Bakarec, poručio je Ivan Videnović.

Ovoga puta, Bakarec, kako bi dokazao svoju odanost predsjedniku Srbije, komparira atentat na slovačkog premijera Fica s onim što bi se moglo dogoditi Aleksandaru Vučiću, a ugledne srbijanske intelektualce dovodi u vezu s okrutnim kriminalcem i ubojicom Radojem Zvicerom.

Nije ovo prvi puta da Vučićevi poltroni izmišljaju atentate na predsjednika Srbije, to je godinama bila ustaljena praksa u Srbiji, naravno niti jednom do sada nije se pokazala istinitom.

Nije slučajno da je, gotovo u isto vrijeme kada je objavljena Bakarecova kolumna u Informeru, osvanula i reakcija bivšeg šefa BIA-e Aleksandra Vulina koji zastupnika opozicionog DS-a Srđana Milivojevića, također dovodi u vezu sa Zvicerom.

- Razumijem njihov očaj, ali treba da znaju da je Aleksandar Vučić naredio rat protiv mafije i da rat nije završen. U ovom ratu nema neopredjeljenih. Pojedini su izabrali stranu, Zvicer je jači za još jednog saveznika, poručio je Vulin.

NIKOLA SANDULOVIĆ ZVONI NA UZBUNU

Molim međunarodnu zajednicu za hitnu intervenciju i zaštitu dok ne bude prekasno! U #Srbija, preko glavnog režimskog medija "Informer", u vlasništvu Dragana Vučićevića, bliskog saradnika Milana Radoičića i Aleksandra Vučića, otvorena likvidacija mene, Ivana Videnovića , Nemanju Miloševića, Bobana Bogdanović ai Jovana Bakića je u pripremi. Sve nas se lažno optužuje da smo ugrozili život i sigurnost Aleksandra Vučića, lažno nas povezujući s određenom kriminalnom skupinom koja je u izravnom sukobu interesa s Aleksandrom Vučićem, a s kojom nitko od nas nikada nije imao kontakt! Navedeni smo kao mete, uz navođenje u tekstu da smo zagovornici nezavisnog Kosova , da priznajemo genocid u Srebrenici, da želimo Srbiju u EU i NATO , i da smo zagovornici američke politike u Srbiji.

Zbog takvih stavova u Srbiji smo označeni kao legitimne mete! Isti mediji nas optužuju i da patološki mrzimo Aleksandra Vučića te da smo opasnost za njegov život i sigurnost. Situacija je zapravo obrnuta jer svima nama, SVIM LJUDIMA KOJE SAM NABRAO, prijeti likvidacija upravo od strane onih koji nas lažno optužuju. Odgovorno tvrdim da su svi nabrojani zapravo prava opozicija vladajućoj diktaturi u Srbiji i da smo jedini koji se nismo htjeli prepustiti Vučićevom kriminalu i prihvatiti diktaturu koja vlada u Srbiji. Zbog toga smo svi etiketirani kao buduće žrtve. Ovaj tekst koji je objavio kriminalni medij "Informer" i njegov vlasnik Dragan Vučićević samo je priprema srpske javnosti za našu opravdanu likvidaciju, poručio je Sandulović.

ZA PRVI EŠALON - SPREMAN

Jedan od najzagriženijih srbijanskih političara koji svojim fanatičnim izjavama veliča kult ličnosti Aleksandra Vučića je upravo Nebojša Bakarec. Demokratsko je pravo tog čovjeka da izvali što god mu padne na pamet, kao što i je demokratsko pravo srbijanskih građana da izaberu u Narodnu skupštinu koga god oni to požele. Tu ništa nije sporno, pa ni gluposti koje ovaj čovjek izgovara. Nešto drugo iritira kada je riječ o Bakarcu. On je ne tako davno bio istaknuti član Demokratske stranke kasnije u atentatu ubijenog premijera Zorana Đinđića. Ubrzo on prelazi u konkurentski tabor otpadnika iz ove stranke koji su osnovali Demokratsku stranku Srbije. Prvi predsjednik te političke partije bio je Vojislav Koštunica. Na općim izborima u onome što je ostalo od Jugoslavije 2000. Nebojša Bakarec je bio glasnogovornik pobjedničke koalicije Demokratske opozicije Srbije. S obzirom da je Slobodan Milošević pokrao izbore, srbijanski oporbenjaci morali su izvršiti juriš na parlament, koji je 5. oktobra te godine bio čak djelomice spaljen i opljačkan, kako bi proveli izbornu volju naroda. Rezultat Miloševićevog svrgavanja bilo je njegovo izručenje u Den Haag. Sve je to osobno potpomogao i Nebojša Bakarec koji je nakon 23 godine bivanja u redovima Koštuničine stranke odlučio još jednom promijeniti kaput i postati marioneta Aleksandra Vučića.

Sve gore izneseno bilo bi zapravo nevažno da taj isti Nebojša Bakarec nije rođeni Osječanin. Rijetki beogradski mediji neskloni Vučićevom režimu s užitkom su podijelili sa srbijanskom javnošću kako je djed Nebojše Bakarca bio “ustaški pukovnik” Eduard Bakarec koji je u odori hrvatskog legionara ratovao u Staljingradu 1942. Ljubitelji pikanterija tako su mogli saznati i da je rođeni Osječanin Nebojša Bakarec zapravo nećak umirovljenog brigadira Hrvatske vojske Eduarda Bakarca koji je tokom Domovinskog rata u Hrvatskoj bio jedan od najzaslužnijih zapovjednika za obranu Osijeka.

Nekadašnji Osječanin Nebojša Bakarec danas je pripadnik drugog ešelona Vučićeve politike. No, čini se da ne preže ni od čega da se probije u prvi ešalon, rezerviran za elitu, i ovim blasfemičnim tekstom potvrđujući da je za Vučićev dom – SPREMAN!

(M.I.)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...