UŽAS U TVORNICI LITIJSKIH BATERIJA: Pronađeno 20 tijela, sumnja se na...

Serija baterija eksplodirala u skladištu.

  • Svijet

  • 24. Jun. 2024  

  • 0

Požar u fabrici za proizvodnju litijskih baterija u Južnoj Koreji izbio je u ponedjeljak, rekli su vatrogasni zvaničnici, a novinska agencija Yonhap javila je da je oko 20 tijela pronađeno u fabrici.

Požar, koji je većim dijelom ugašen, izbio je oko 10:30 po lokalnom vremenu u fabrici koju vodi proizvođač baterija Aricell u Hwaseongu, južno od glavnog grada Seula.

Požar je počeo nakon što je serija baterija eksplodirala u skladištu sa oko 35.000 jedinica, rekao je Kim Jin-young, lokalni vatrogasni zvaničnik.

Yonhap je javio da je pronađeno oko 20 tijela, ali Kim je na televizijskom brifingu rekao da je devet osoba umrlo, a četiri su povrijeđene, dok su dvoje u kritičnom stanju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...