OVA NOĆ ĆE SE PAMTITI: Italija majstorijom Zaccaganija u 98. minuti šokirala Hrvatsku, Španija rutinski savladala Albaniju, pogledajte golove... (VIDEO)

Večeras su odigrane posljednje utakmice trećeg kola grupe B. Španija je minimanim rezultatom savladala Albaniju, dok su Italija i Hrvatska remizirale.

  • Sport

  • 24. Jun. 2024  24. Jun. 2024

  • 0

ALBANIJA - ŠPANIJA

U Dusseldorfu je odigrana utakmica između Albanije i Španije u okviru trećeg kola grupe B. Španci su slavili rezultatom 0:1.

Albanija je u prva dva kola osvojila bod, remizirajući protiv Hrvatske, dok je Španija pobijedila Hrvatsku i Italiju. Španci su krenuli ofanzivno od samog početka. U 12. minuti Merino je imao dobru priliku, a već u 13. minuti Španija dolazi do vodstva pogotkom Ferrana Torresa.

Olmo je u 22. minuti pokušao sa distance, ali lopta je otišla pored gola. Isti igrač je u 37. minuti pokušao iz voleja, ali bez uspjeha. Strijelac prvog gola, Ferran Torres, propušta priliku glavom u 41. minuti.

Tek u posljednjim trenucima prvog poluvremena Albanija je zaprijetila, kada je Asllani šutirao sa ivice šesnaesterca, no Raya brani njegov udarac. To je bila jedina prava prilika za Albaniju u prvom dijelu u Dusseldorfu.

Nakon prvih 45 minuta, Laporte je ostao u svlačionici, a umjesto njega u igru je ušao Le Normand, igrač Real Sociedada. Španjolci su i u drugom poluvremenu dominirali posjedom lopte. U 59. minuti Albanija je napravila prvu izmjenu, kada je Manaj izašao, a u igru je ušao Broja. Nekoliko minuta kasnije, Lopez je zamijenio Oyarzabala. Albanija je zaprijetila u 64. minuti kada je Broja, napadač Fulhama, sjajno zaprijetio, ali golman Raya brani.

Prvi žuti karton na utakmici dobio je Bajrami u 66. minuti. Nakon toga su uslijedile dvostruke izmjene u obje reprezentacije. Kod Albanije, Bajrami i Laci su napustili teren, a zamijenili su ih Hoxha i Berisha. Kod Španije, Morata i Yamal su ušli u igru umjesto Joselua i strijelca jedinog gola, Torresa.Drugi zapisani igrač u bilježnici švedskog sudije Nyberga je vezista Leccea, Medon Berisha.

Broja je imao priliku u drugoj minuti sudijske nadoknade kada je pokupio jedan odbijanac, ali je Raya još jednom odlično reagovao i sačuvao mrežu netaknutom.

HRVATSKA - ITALIJA

Hrvatska je krenula ofanzivno od samog početka a prvu priliku bilježimo veću petoj minuti kada Sučić šutira sa 20-ak metara ali Donnarumma odlično brani.

Nakon početnog pritiska Hrvatske, Italija je preuzela inicijativu. U 20. minuti Retegui odlično šutira ali Livaković brani, a sedam minuta poslije Barella glavom šutira sa pet metara, ali opet Livaković brani njegov udarac. U 36. minuti Pellegrini je pokušao iz teške situacije, ali ponovo Livaković hvata loptu.

Uspjeli su i fudbaleri Hrvatske potom da konsoliduju redove ali do prave prilike nisu došli i bez pogodaka je završeno poluvrijeme u Leipzigu.

Drugo poluvrijeme je počelo ofanzivnijom igrom Hrvatske a to im se isplatilo u 54. minuti. Najprije je dosuđen jedanaesterac nakon igranja rukom kojeg je promašio Luka Modrić ali u nastavku akcije isti igrač postiže gol nakon što je Budimir šutirao a Donnarumma odbio loptu na koju je Modrić natrčao i pospremio je u mrežu.

Hrvatska je potom zaigrala i daleko agresivnije te je zabilježeno nekoliko oštrih startova na sredini terena nad fudbalerima Italije.

Uspjeli su Italijani vrlo brzo da konsoliduju redove, prezumu inicijativu i počnu vršiti sve veći pritisak na defanzivu Hrvatske. Bastoni je u 61. minuti uputio udarac glavom ali Livaković hvata tu loptu, a nakon što su uvezali i nekoliko kornera, Raspadori je šutirao u 72. minuti ali je njegov udarac izblokiran.

I jedan i drugi trener pokušali su izmjenama da unesu svježinu u svoje ekipe pred kraj utakmice ali kako se kraj utakmice bližio tako su i Italijani igrali sve ofanzivnije i sve češće su bili pred golom Hrvatske. U 87. minuti Scamacca je zakasnio na ubacivanje Chiese i propustio je priliku za izjednačenje.

Nadoknada vremena je iznosila osam minuta a u posljednjoj minuti Italijani dolaze do velikog izjednačenja. Zaccagani je pogodio za 1:1 i veliko slavlje Italije koja slavi plasman u naredni krug takmičenja, dok je Hrvatska završila kao trećeplasirana.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...